Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı nedir

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

İnternetli wifi termostatı “Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı lütfen internet bağlantınızı kontrol ediniz.” Tamam veya ayarlara git seçeneği mi çıkıyor? Nedir bu uyarı sürekli karşımıza çıkıyor şikayetlerine yanıtımız içeriğimizde yer almakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cosa, akıllı kombi ve klima termostatı uzun yıllardır Türkiye’ de önemli markalardan biri. Özelliklerine bakıldığında bu alanda ülkemizde ilklerden biri. Ama ara ara kullanım sorunları yaşatıyor. 

Akıllı termostat Cosa kullananlarda ara ara bazı hatalarla karşılaşılıyor. İşte bunlardan biri olan  “Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı lütfen internet bağlantınızı kontrol ediniz” hatası bu aralar sık sık görülüyor. Sorunu incelediğimizde istasyon ve kombi ünitesinde sorun yok gibi duruyor. Yani ikisi arasında bağlantı hatası yok. Sorun olduğunda genelde kırmızı ışık yanar. İstasyon üstündeki butondan hatta mod değişimi yapılabiliyor.

Eğer daha önce haftalık program yaptıysanız ve haftalık programla kullanıyorsanız sorun yok bu modda devam ediyor. Yok renklere istediğiniz derecede atama yaptıysanız, istasyon ünitesinden sıcaklık değişimini yapabilirsiniz. Mavi, açık mavi, turuncu veya pembe gibi.  

Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı hatası

Android uygulama kullanımlarda bir Samsung kullanıcısının aldığı uyarı ile bir iPhone kullanıcının aldığı uyarı bir olmayacağını düşünüyoruz. iOS cihazlarda çoğunlukla logoda kalır ve açılmaz. Yönetim tarafında beklenmeyen arızalarda ilgili hizmet uygulamasına girildiğinde bu hatayla karşılaşılması mümkündür. Tüm cep telefondan girişlerde ve bilgisayardan girişlerde aynı hatayı alacaksınız. Chrome tarayıcısından kontrol.cosa.com.tr giriş yaparak denediğimizde durum aynı. Tabi şirket site hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şu an yaşadığınız tahmini cihazın hizmetlerinde görülen bir arızadan dolayı erişim yapamıyorsunuz. Bulut sunucusuna bağlantı kurulmadığı anlamını da taşır. Araştırmadan herhangi bir ayarın kurcalanmaması önerilir.

Versiyon 4′ ü kullananların cihaz üstündeki butona basıp, ayarları gösteren simgeye girip, otomatik haftalık programı (Saat veya zaman simgesi) seçmelerini öneriyoruz. Tabi daha önce haftalık programın yapılandırmasını uygulayanlar için geçerlidir.

Yapılandırmaya gitmeyenlerin, cihaz üstündeki derece yön butonlarını kullanarak gerekli ısı derecesini seçerek manuel kullanım sağlamaları gerekiyor.

Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı nedir
Cosa bulut servisine bağlantı kurulamadı nedir

Cosa hatalarının çözümü için genel adımlar

Bağlantı hatası çıkanların yapması gereken adımları aşağıda sırasıyla verdik. Bunlar kesin iş görecektir şeklinde bir iddiamız bulunmadığını şimdiden söyleyelim.

  1. İstasyon ve kombi ünitesinin elektrik bağlantılarını çıkarıp takınız. 
  2. İnternet bağlantısını kapatıp açınız. Yani modemi kapatıp açınız.
  3. Cihazı değiştirip başka telefondan oturum açınız.
  4. Cosa uygulamasını kapatıp açınız.
  5. Telefonun internetini değiştirip bir daha kontrol edelim.
  6. Cihaz uygulamasından çıkış yapılabiliyorsa çıkış yapıp tekrar oturum açınız.
  7. Hizmetin çağrı destek hizmetini arayın.
  8. Sorun genel değilse cihazı resetleyip yeniden Cosa kurulumunu yapınız.
Cosa yazisinda kaliyor 1
Cosa bağlantı kurulamadı hatası

Hesaplardaki aksaklıkların yaşanması

Buradaki bir kısım kullanıcıyı ilgilendirebilir. Çok defa yapılan bir şeyin sonucunda oluşan bir yaptırım olasılığı var. Bizim her zaman bu olasılık için modemin ve cihazın kapatıp açılmasının işe yarayacağını düşünüyoruz.

Oturum sonlandırmalarından sonra tekrar aynı uyarı ekrana geliyorsa, bu seferde yeni bir hesap oluşturup bununla giriş yapın.

Şüpheli bir duruma düşenlerin bir süre hiç bir deneme yapmadan beklemeleri daha sağlıklı olacaktır.

Kullandığınız modem ve telefon kontrollerini yapın

Modeminizi kesinlikle yeniden başlatınız. Açtığınızda bir süre bekleyerek denediğinizde yine aynı ekranda kalıyorsa, modemdeki ayarların değiştirilerek denenmesini öneririz.

Modemin kanal ayarını 6 yapınız. Güvenlikle alakalı alanı daha az hassas bir seçeneğe çekiniz. Bant genişliğinin varsa her iki seçeneğin seçilmesi gerekiyor. Yoksa 20 ile deneyelim.

Telefonlarda ise uygulamalar denilen alana girip Cosa yazısına dokunacaksınız, içerisine girdiğinizde önce önbellek ve sonrasında diğerlerini deneyin. Her birine dokunduğunuzda kontrolden sonra diğerine geçin.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak