Dedi doğrulama kodu gelmiyor sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Dedi doğrulama kodu gelmiyor sorununda çoğu yapılacak adımlar aynı olmakta. Uygulamada kod ulaşmıyor durumu pek karşılaştığımız şikayetlerden biri değil.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dedi uygulamasında doğrulama kodum gelmiyor Türk Telekom’ da (Bimcell) pek görülmezken kullanıcıyla alakalı durumlarda ne gibi bir yöntem izlenmesi gerekebilir bundan söz edeceğiz. Vodafone ve Turkcell hat kullanıcıları içinde geçerli adımlarda tek fark bildirim ve denenecek kodların farklı olması.

Hemen hemen tüm uygulamalarda kod sorunu görülebilmekte. Biz çoğunlukla instagram’ da böyle bir şeyle sık karşılaşmıştık. Bunda ise daha henüz yoğun br kullanıcı sayısı olmadığından dolayı sık hatalarla karşılaşılmayacağını düşünüyoruz. Yazılım ve sunucu problemlerinin çoğu aşırı yoğunlukla ortaya çıkar. 

Dedi kod gelmiyor ise ilk bakacağınız yerler ve çözümde yapacaklarınız şunlar olacak:

  • Anlık yaşanan bir durumdan kaynaklı mıdır diyerek biraz beklenmelli ve devam ediyorsa internetten araştırarak geliştirici kaynaklı mıdır diye bakılmalı.
  • Çok sık talep gönderenlerde geçici bir engel gelebiliyor. Bu dakika ya da saatlik olabilir.
  • Cihazın kapatılması açılması belki iş görebilir.
  • Telefonda yer alan koruma uygulaması veya dahili bir korumanın engelliyor olma ihtimali var.
  • Bildirimleri kapatan kullanıcılarda ya da hatla alakalı durumlarda gelmeyebilir.
  • Sim kartını değiştiren ya da operatörünü değiştirenler 3 gün kadar bu mesajı alamaz.
  • Şüpheli görülen kullanıcılara kısıtlama uygulanabilir.
  • Telefon numarasının borcundan ya da farklı bir nedenden dolayı işlem yapılamayabilir.
  • Cihazdan olup olmadığını anlamak için başka bir cihazda hattın denenmesi. Bunu yaparken kendi cihazınızda uygulayı doğrulayabilirsiniz. Malum gerekli olan 6 haneli kodun girilmesi.

Bunlar bir çıkış yolu sunacak ve yine devam eden hesaplar için Dedi iletişim yazımıza bakmanızı öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dedi doğrulama kodu gelmiyor sorunu

1 Dakika içerisinde gelmeyen kod SMS mesajı için tekrar gönderme seçeneği sunuluyor. Ama bu seçeneğinde sık kullanılması gün boyu yasaklamaya kadar gidecek bir yola sokabilir. Her zaman belli aralıklarla test edilmesini öneriyoruz.


Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021, 02:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak