e3expo hacklendi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

E3 oyun fuarının sitesi e3expo.com hacklendi. Hangi sistem ve hangi web ağı olursa olsun yinede site hackleme her zaman mümkün olduğunu hatırlatalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

E3, oyun fuarı oyuncular için önemli bir yere sahip. Yoğun ilgi gösterilen fuarın resmi sitesi hacklendi ve fuar katılımcılarının kişisel verileri internette sızdırıldı.

E3′ ün resmi sitesi e3expo.com’ da çıkan bir güvenlik açığıyla iki bine yakın kişinin bilgileri çalındı. Çalınan verilerde kişilerin ev, iş, telefon numaraları ve kişisel bilgileri bulunuyordu.

Sızıntı bilgisini S. Narwitz adlı gazeteci duyurdu. Hatta hacklendiğini gösteren birde videoyu YouTube’ da yayınladı.

Sızan verilerde aynı zamanda Türkiye’ den bazı gazetecilerinde verileri bulunduğu açıklandı. Liste aynı zamanda hacklenen sitede yayınlandı. Bilgiler kısa süreliğine sitede yer alsa da önemli bir açık olduğu anlaşılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fuar site yetkililerinn yaptığı açıklama ise sorunun kaynağı bulundu ve açık kapatılmıştır diye belirtildi.

Kısaca internette açık tüm sistemler her an hacklenebilir. Önemli olan tarafı önemli verilere erişimin sadece belli sistemlerde yer alarak dışa değilde içe açık olması. Bu en azından veri güvenliğini biraz daha koruyacaktır.

e3expo hacklendi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.