En iyi Android Smart TV televizyonlar önerisi

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

En uygun ve en iyi Android televizyon modelleri arasında bazılarına haberimizde yer verdik ve kesinlikle kullanıcıların deneyimlerini okumanızı öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android sisteme sahip orta segment en iyi modeller arasından karma bir liste oluşturduk. TV tercih ederken kullanıcıların yorumlarına bakarak karar vermenizi öneririz. Olumsuz kullanıcı yorumlarında sizin için önem arz edenleri görmüş olursunuz.

Eskiden telefonda Android kullanmayarak direnen markaların sonunu görmüştük. Gelişime açık sistemlerin her zaman tercih edilmede en önemli rol olarak görüyoruz. Kalitenin yanında kullanım çeşitliliği için yazılım tarafının önemini günümüzde tartışmaya gerek yok diye düşünüyoruz. İşimize yarayan uygulamaların çoğu Google Play tarafında yer alıyor. 

Önce biz soralım, televizyon alırken nelere dikkat ediyorsunuz?

  • Ekran büyüklüğüne
  • Görüntü kalitesine (4K / çözünürlük ve piksel…)
  • TV ve çerçeve tasarımına
  • Hız faktörü
  • Donanım özelliği
  • Kullanım kolaylığı
  • Ses kalitesi
  • Uygulama kullanımı

Gibi giden bir liste var. Alırken mHz ve piksel sayısını da yabana atmamanızı öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En iyi Android Smart TV televizyonlar önerisi

Sony TV, uzun yıllar en kaliteli marka olarak özelliğini bu sektörde sürdürdü. Son yıllarda rakiplerinin sayısı artsada bu kaliteyi bilenlerin yine tercih ettiği marka olmayı sürdürüyor. Ülkemizde daha çok oyun konsolu tarafında çok tutulmakta. Telefon konusunda çok geri kalmasından ve pazarda kendini yenilik konusunda geri bırakmasından dolayı geri çekilmek zorunda kaldı. Bilgisayar konusunda da bazı ülkelerde çekildiğini belirtelim.

OLED olarak düşünenler BRAVIA XR A80J ve MASTER A90J serisini düşünebilirler. Çok yüksek fiyatlarda olduğunu söyleyelim. Orta segment içinse KD-49XH8196 ve KD-55XH8196 modeli düşünülebilir. 4K modelleri arasında X-Reality PRO işinizi fazlası ile görecek. Dolby Atmos ve HDR için tercih edilebilir.

Philips TV, ülkemizde kaliteli markalar listesinde yer alıyor. Özellikle ütü konusunda lider markalardan biridir. Televizyon olarak en iyi çıkışı ambilight teknolojisi ile yakaladı. Bizim kullandığımız modelde böyle bir özellik bulunuyor. Film izlerken gerçekten ayrı bir keyip verdiğini söyleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Öneri modeller arasında 50PUS8505 ve 50PUS7304 dikkat çekiyor. 

Vestel TV, yerli olma özelliği nedeni ile ülkemizde çok tercih edilen markalardan bir diğeri. Bu marka içinde “Dolby Vision” teknoloji desteğinin olduğunu belirtelim. Öneri modelde nit parlaklığı 10 bin ve renk olarak 12 bit tanımlı. Görüntü iyileştirmesi olarak “Pixellence” yer alıyor.

Öneri modellerde Vestel 50UA9600 ve 55U9510 tercih edilebilir.

Kullanımda sorunlar var mı iyi mi diyenlerin kesinlikle kullanıcıların yorumlarını okumalarını öneriyoruz. Tabi sadece bir kaynaktan olmamasına özen gösteriniz. Eski ve yeni yorumların arasında dolaşınız.


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 19:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.