En yüksek radyasyon oranına sahip akıllı telefonlar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

En yüksek radyasyona sahip telefon hangisi dersiniz? İşte en yüksek radyasyon oranına sahip akıllı telefonlardan bazıları bu yazıda ve dahası daha önceki hazırladığımız yazıda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefonlarının diğer elektronik aletlere göre çok daha yüksek bir radyasyon oranına sahip olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Dünya üzerindeki yüzlerce farklı cep telefonu modeli, yine aynı şekilde farklı radyasyon oranlarına sahip.

  • İşlemci modellerinin yaymış olduğu radyasyonlar
  • Uydulara gönderilen sinyallerin ortaya çıkardığı radyasyon
  • Çeşitli çip sistemlerinin kullanılması nedeniyle oluşan radyasyon

bilinen en temel radyasyon ışını problemini oluşturuyor. Sağlık alanında çalışan bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda; radyasyonun çok ciddi kanser ve sağlık problemlerine neden olduğu da bilinen bir gerçek.

En yüksek radyasyon 2017 model Xiaomi Mi A1′ de

Radyasyon bakımından değerlendirildiğinde, 2017 model Xiaomi Mi A1 Cep telefonu modelinin ilk sırada olduğu fark ediliyor. Kilogram başına 1.75 watt gibi bir radyasyona sahip olan bu cep telefonu, insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. OnePlus 5T (kilogram başına 1.68 watt) ise, en çok radyasyon yayan ikinci cep telefonu modeli olarak karşımıza çıkıyor.

En yüksek radyasyon oranına sahip akıllı telefonlar

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi Mi Max 3 (kilogram başına 1.58 watt) yüksek radyasyon oranına sahip 3. model oldu. Xiaomi şirketinin, en yüksek radyasyon oranına sahip 2 cep telefonu modeli çıkarması ise şirketin sağlık açısından zararlı modeller oluşturduğunu gösteriyor. Son olarak OnePlus 6T ve HTC U12 Life modelleri, bu listede ilk 5′ te yer alarak sağlık açısından pek de olumlu etkiler yaratmadıklarını gösterdi.

En yüksek radyasyona sahip telefonlar

Xiaomi cep telefonları sağlık kuruluşlarının merceği altında

Dünyanın en uygun fiyatlı cep telefonlarını üretmesi ile bilinen Xiaomi şirketi, artık yepyeni bir ünvanla da anılıyor. Radyasyon faaliyetlerinin ne tür yıkıcı sonuçlar ortaya çıkarabileceğini deneyimleyen Dünya sağlık kuruluşları, bu firmayı mercek altına aldı. Normal radyasyon oranlarının neredeyse 3 katı kadar daha yüksek bir risk taşıyan bu şirketin cep telefonları hakkında, şikayet raporları da hazırlanabilir.

Dünya üzerinde en çok satışı yapılan akıllı telefonlar olarak bilinen Samsung ve iPhone ürünlerinde ise, ciddi bir radyasyona rastlanmadı. Düşük modellerde radyasyon oranları daha yüksek çıkarken, üst modellerde radyasyonun biraz daha azaldığı görülüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.