Samsung telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım? 

Samsung şarj olmuyor ne yapmalıyım şeklinde gelen şikayetlerin bir kısmı kronik sorun olarak görülmekte. Test adına farklı şarj cihazlarıyla ve kablosuz şarj özelliği varsa birde o şekilde deneyin.

Mustafa Kemal Erdem
Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma

Samsung telefonum şarj olmuyor şikayetlerinde bulunanların bir çoğu, aynı sebeplerden dolayı sorun yaşamakta. Konumuzda, telefon neden şarj olmuyor ve ne yapılmalı buna değineceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi veya diğer markalardan herhangi bir telefonunuzda şarj sorunları yaşamanız mümkündür, ancak bu endişelenecek ciddi bir sorun değildir. Evde uygulayabileceğiniz hızlı ve kolay çözümler vardır, bu nedenle telefonu servise götürmek gerekli olmayabilir. Örneğin, telefonunuzu şarj cihazına taktığınızda şarj almazsa, sorunun şarj cihazı, kablosu veya telefonunun şarj portu olabileceğini kontrol edebilirsiniz.

Telefonum şarj olmuyor şikayetleri

Öncelikle, telefona fiziki bir müdahalede bulunup bulunmadığınız önemli bir detaydır. Cihazı düşürme, arka cebe koyma, kirli bir alanda kullanılması, sıvı temasları ve dahası bu konuyla alakalıdır.

Olası genel şarj sorununa neden olan etkenler şöyle:

  • Telefonun kablosu veya adaptöründe sorun yaşanması.
  • İşletim sisteminle alakalı geçici durumlar.
  • Şarj soketine bir şeyin girmiş olması.
  • Şarj soket arızalı olma olasılığı.
  • Yüksek gerilimden kaynaklı donanımsal arızalar.
  • Telefona yüklü olan herhangi bir şey veya virüsün etki etmesi.
  • Batarya arızaları veya ömrünü tamamlaması.
  • Düzensiz şarj veya orjinal olmayan ürünlerle şarj yapılması.
Samsung telefonum sarj olmuyor 2
Samsung telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım? 

Telefon şarj olmuyor sorununa yönelik yapılacaklar

iPhone veya Android telefonun şarj olmaması birkaç farklı nedenle ilişkilendirilebilir. Bunlar arasında kablo, şarj cihazı, priz veya adaptörün arızalı olması, şarj bağlantı noktasında kirlenme veya pislik birikmesi, bir uygulamanın şarj işlemini kesintiye uğratması veya yazılım güncellemesi gerekliliği sayılabilir. Şarj sorunu ile ilgili olarak, öncelikle donanım bileşenlerini kontrol etmek ve daha sonra yazılım sorunlarını ele almak genellikle sorunu çözmenin ilk adımlarıdır. Bizde, telefonum şarj olmuyor sorununa yönelik geniş bir anlatımız sizlere hazırladık. https://www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Samsung telefonum sarj olmuyor 3
Samsung şarj olmuyor ne yapmalıyım? 

Zarar gören güç kablosu

Telefonum şarj olmuyor şeklinde diyenlerin bazılarında, kullanıcıyla alakalı sorunlara şahit oluyoruz. Telefonun şarj olmamasının en yaygın nedenleri arasında zarar görmüş güç kablosu, arızalı şarj aksesuarları, kirli şarj bağlantı noktaları (portları), üçüncü parti uygulamalar ve aşırı ısınma yer almaktadır. Bu sorunlarla karşılaşırsanız, telefonunuzu servise götürmek yerine öncelikle donanım bileşenlerini kontrol edebilir ve daha sonra yazılım sorunlarını ele alabilirsiniz.

Adaptör ve prizlerin kontrolü

Telefonunuzun şarj olmaması durumunda, öncelikle şarj kablosu, adaptör ve prizi kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Şarj kablosunu dikkatlice inceleyin ve herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir yırtık, bükülme, kesik veya genel hasar, kabloların düzgün çalışmamasına neden olabilir. Kabloyu başka bir cihazda kullanarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer çalışıyorsa, sorun telefonunuzda olabilir. Ayrıca, telefonunuzun pilini şarj etmek için başka bir kablo kullanarak da deneyebilirsiniz.

Var olan şarj cihazının başka bir cihazda denenmesi

Telefonunuzu şarj etmek için kullandığınız prize başka bir alet takarak çalışıp çalışmadığına bakarak, prize bağlı bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bazen prizler bozulabilir veya evinizin bir bölümünde elektrik sorunları olabilir. Ayrıca, bazı güç kaynakları yeterli güç sağlamayabilir. Bu nedenle, prizinizde bir sorun olduğundan şüpheleniyorsanız, evinizdeki diğer prizleri deneyebilirsiniz. Ayrıca, bilgisayarınızdaki bir USB portu veya uzatma kablosu ile şarj etmeye çalışıyorsanız, telefon şarj sorunları için gereken gücü alamayabilir.

Unutmadan, kablosuz şarj özelliğine sahip telefonların birde kablosuz olarak şarj yapmayı düşünün.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazılıma müdahale yapılması

İşletim sisteminden alakalı durumlarda, cihaza yüklü olan bazı uygulamaların kontrol edilip kaldırılması. Güncellemeden sonra telefon şarj olmuyor gibi bir durumla karşı karşıya kalanlar içinde, kaldırılabilir bir güncelleme ise, kaldırıp yeniden deneyin. Duruma göre fabrika ayarlarına döndürün ve deneyin.

Unutmadan isterseniz hard reset dahi atıp denersiniz, lakin cihazınıza imei attıysanız, atılan imei bu işlemden sonra silinecektir.

Şark sorununa donanım testi

Telefonunuzu farklı kablo ve adaptörle deneyin, baktınız sorun yok, o zaman hangisi ile alakalı ise ona göre adım atarsınız.

Şarj yuvasına taktığınız kablonun uçlarını kontrol edin. Oksitlenme, soyulma, iletken alana yapışan herhangi bir nesle varsa, kolonyalı mendille güzelce temizleyin. Lakin, temizleme sırasında herhangi bir baskı uygulamamaya özen gösterin. İlgili alan tahriş olmuşsa, soyulma veya iletkenin kalkma durumu var.

Replika ürünlere dikkat edin

Görünüşte telefonu şarj ediyor, ama zamanla cihazın bataryasına ya da kendisine zarar verme olasılığı bulunuyor. Şişen bataryaların bir çoğu yan sanayi cihazlarla yapılmasından dolayı oluşmakta. Artı düzensiz şarjda az da olsa etki eder.

Sizin için önemli olan cihazlarınızı, kendi orjinal şarj kablosu ve cihazı ile şarj yapın. Artı uzun süredir kullanılan cihazların şarj seviyesi %5′ in altına inmeden şarj yapılmasını öneririz. Aşağısı olur ama kapanacak seviyelere gelmesi zamanla cihazın açılmama durumlarına sebep olma olasılığını doğuracak.

Samsung telefonum sarj olmuyor 4
Telefon şarj olmuyor hatası

Samsung telefonum şarj olmuyor sorununa yönelik hazırladığımız haberimiz, bilgi ve öneriler içermekte. Umarız yararlı olmuştur.

Sonraki: Güncellemeden sonra telefonum hızlı şarj olmuyor

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.