Face ID bir maske ile kandırıldı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone X için kullanılan testleri devam eden Face ID gerçekten güven li mi? Apple' nın geliştirdiği yeni yüz tanım güvenlik sistemi Face ID' de güvenlik açığı görüldü. Face ID bir maske ile kandırıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Face id ile birlikte ortaya çıkmış olan yeni gelişmeler, mevcut olan sistemin aslında çok fazla bir güvenlik içermediğini ortaya çıkarıyor ve bu konuda şüpheler meydana getiriyor.

Bu hata payı nasıl açıklanıyor? Apple firması, bu sistemi bulunduran face id’yi tanıtma esnasında, bu teknolojide meydana gelebilecek herhangi bir hata payının, milyonda bir oranda meydana gelebilecek olduğunu da açıkladı. Ayrıca, bu sistemde, herhangi birinin telefonunuzu açma olasılığının da hakkında olasılık açıklamalarında bulunuyor ve bunun zor olduğu yönünde açıklamalar yapıyor.

Face ID ne kadar güvenli

Kullanıcılar sistemdeki güven konusunda şüphe duyuyor! Şimdiye kadar ki zaman zarfında ortaya çıkmış olan videolar bu sistemin güvenlik açısından şüphe uyandırdığını gözler önüne seriyor ve bu konudaki tüm detaylar da bunu gösteriyor.

Face ID bir maske ile kandırıldı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu konuda daha önce de denemeler yapılmıştı. Daha önceki zaman dilimlerinde, Vietnam kaynaklı firmalardan biri olan Bkav adlı firma, yapmış olduğu bir maske ile, face id sistemini geride bırakarak bu sistemden geçmeyi başarıyor ve bunun üzerine ise, Apple firması, bazı sistemsel ve yazılımla ilgili düzenlemeler yaparak fonksiyonların daha da artırılması yönünde geliştirmeler yapılmıştı. Ama daha sonrasında Bkav bu işin peşini bırakmıyor ve farklı işlemlerden geçirmiş olduğu maske ile tekrar bir deneme daha yapıyor ve yine face id sistemini yine, tekrardan geride bırakıyor.

Bu şekilde face id piyasaya çıkmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, güvenlik açısından sınıfta kalıyor.
 


Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 12:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir