Facebook beğeni yapamıyorum ceza mı aldım?

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook beğeni olmuyorsa beğeni cezası almış olabilir misiniz? Zaman zaman Facebook beğeni yapamıyorum yazanlar olabiliyor. Çok fazla beğeni yaptıysanız veya beğeni hilesi yaptım diyorsanız geçici engelleme yapılmış olabilir. Artı şikayetle hesabınıza yaptırım uygulanmışta olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Neredeyse kendi başına bir ülke olan facebook, dünyadaki ülkelerin yarıdan fazlası kadar kullanıcı sahip bir sosyal ağ. Bu sebeple yazılı ve sözlü bir takım kuralların olması zorunlu hale gelmektedir. Son zamanlarda kişisel özgürlükleri, insan haklarını sosyal medya ortamında sağlıklı bir biçimde ziyaret etmeyi dileyen kişilerin güvenliğini sağlamak amaçlı daha çok tedbirler alınmakta.

Facebook’ta beğeni kapatma işlemi ve buna benzer özelliklerin ise günden güne Facebook ara yüzüne eklemesi yapılarak sorun oluşturacak olayların yaşanmasının önüne geçmeyi amaçlamaktadır.

Neden beğeni yapamıyorum

Aşağıdakilerin kesinlik ifade etmediğini şimdiden belirtelim. Olası olan her şeyin sebep olması mümkündür. Lakin şu an başkalarında bundan etkilenip etkilenmediğinin kontrol edilmesi gerekiyor. Ayrı şehirde olanlarla görüşmeniz daha sağlıklı olacak.

  • Beğeni de aşırıya kaçma veya aşırı olan herhangi bir şeyin yapılması.
  • Arkadaşlarınız dışındaki kişilerin sürekli yaptığı paylaşımların beğenilmesi.
  • Şikayette bulunulması ve inceleme sonucu uygun görülürse belli süreliğine işlem yapılması.
  • Farklı farklı cihazlardan sürekli yapılan beğenilerde kısıtlamalar. Bunlar şüpheli olarak görülebilir.
  • Güvenlikte görülen şüpheli hareketlerde yapılan kısıtlamalar. Virüs algılanması da mümkündür.
  • Beğenilen şeyde ırkçılık, ayrımcılık, çıplaklık, eziyet, hakaret ve tehdit gibi unsurların bulunması.
  • Aynı telefondan veya cihazdan birden fazla hesap kullanılarak sürekli beğeni yapılması.
Facebook beğeni yapamıyorum ceza mı aldım?
Facebook beğeni yapamıyorum

Facebook beğeni engeli kaldırma

Haksız bir nedenden dolayı engellenmiş iseniz ve bu engelin ne vakit kaldırılacağı ile ilgili net bilgi sahibi değilseniz bu durum biraz canınızı sıkabilir. Facebook’un güvenlik amaçlı aldığı önlemler gerekli ise de bazen olduğundan fazla yasaklar koyabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook’a ulaşım sağlayıp beğeni engelinin ne zaman kalkacağı ile ilgili bilgi almak istediğinizde, işe yarar bir cevap alabilir ya da belli olmayan bir tarihle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için basit olan bazı uygulamalara yönelmeniz gerekir.

UYARI: Facebook beğeni cezası aldıysanız beğeni engeli alanlar için eğer haklı bir gerekçe yoksa hesap cezası devam eder. Örnek beğeni hilesi yapıldıysa…

Facebook beğeni engelini kaldıran siteler: Facebook’ta beğeni sayısını çoğaltma da olduğu gibi benzer bir mantıkta çalışma yapan beğeni engellerini kaldıran siteler, beğeni engelinizin kaç gün olduğuna bakılmaksızın cüzi bir ücret karşılığı beğeni engelinizi tam anlamıyla kaldırıp uygulamanızı tekrar normal bir şekilde kullanmanızı sağlayacaklardır. Engelinizin kalkmasının ardından Facebook size asla bir uyarı bildirimi göndermeyecektir.

NOT: Aşağıda Facebook iletişim konusunda sorun bildiriminde bulunmanız için ilişkilli haberlede adres yer alıyor. Açıklamaya durumunuzu anlatan güzel bir üslüpla ve açıklayıcı olarak yazarak başvurunuz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Beğeni sorunu için giriş hata bildirim formunu kullanabilirsiniz. facebook.com/help/contact/357439354283890

Başvuracağınız bağlantının geri dönüşü olmayabilir. Gerekli incelemeden sonra olumlu sonuç çıkarsa, kendiliğinden düzelir veya bilgilendirme yapılarak gerekli adımlar atılır.

Uygulamada veya kullanılan sistemde sorunlar

Her zaman mümkün olan bir durumdur ve denemeden anlayamazsınız. Tarayıcı üzerinden denenir ve çıkıyorsa birde gizli sekmeden yararlanılır.

Uygulamaya gelen güncelleme varsa geri alınabilirse yapınız. Örnek “Uygulamalar” bölümüne telefondan girip, Facebook yazana dokunup, önce önbelleğin temizlenmesi ve sonrasında güncelleme kaldır ile devam ederek bir yol izlenebilir.

Diğer bir test yöntemi ise önceki Facebook uygulama sürümlerinden birini kurmanız olacak. Belki uyum problemleri görülebilir.

Sistem engellemelerinde ise kişinin şüpheli görülmesinden ötürü uygulanan yaptırımlar. Uzun süre devam eden yaptırımların önemli sebepleri olduğunu düşünebiliriz.

Hesap kısmındaki problemler

Yaptırımların farklı farklı sebepleri vardır. Kişi normalde yanlış bir şey yapmayabilir. Lakin sistem onu öyle görmesi olasılığı var. Bu seferde farklı bir bağlantı ve cihazla test edilmesi gerekir.

Sistem ve ceza testi için profilinizde bir şeyleri değiştirmenize izin verilmez. Bunun testine göre bir yol çizilebilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.