Facebook giriş yapılamadı hatası sürekli çıkıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Hesabınıza ulaşmaya çalıştığınızda Facebook giriş yapılamadı hatası her defasında karşınıza çıkıyor mu? Gün içerisinde olası bir problemler ağ karşılaşmamışsa o zaman kullanıcının bir şeyleri sık deneme yapmasından alakalıdır diye düşünüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zaman zaman oturum hataları karşımıza çıkar ve bir kısmı şüpheli görülen davranışlardan dolayı oluşurken bazılarında ise uygulamanın versiyonu ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. Tabi genel sistemlerde bir arıza çıkmamışsa bunlardan biri de olmama olasılığı var. Başlıkta yazdığımız uyarıyla ilk defa karşılaştık ve biraz uğraştıktan sonra giriş yapabildik.

Hesaba giriş yaptığımda “Facebook giriş yapılamadı” (190) Error validating access token hatası çıkıyor diyenlerle pek karşılaşmadık. Lakin dün bir telefonda bu durumla karşılaştık ve sürekli aynı yer karşımıza çıktı.

Yukarıdaki giriş yapılamadı hatasının Türkçesi;

“Erişim belirteci doğrulanırken hata oluştu: Kullanıcı şifresini değiştirdiği veya Facebook güvenlik nedeniyle oturumu değiştirdiği için oturum geçersiz kılındı” şeklinde uyarı veriyor ve her defasında hesaba girdiğinizde bu karşınıza gelecektir. Şifre unuttum ile veya giriş yapmak için telefon numarasını yazdıktan sonra doğrulama yöntemi sırasında bu mesaj ekrana gelecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesabınız açılmıyorsa dikkat edecekleriniz var

Biz bir kaç kez giriş yapıp karşımıza çıkan öneri ile devam ettik. Sonrasında bu uyarı ekran geldi ve bizde farklı yöntemlerle devam ettik. Sonunda tekrar başa döndü. 

Şifre sıfırlamasını başlatın ve gelen bağlantı üzerinde yeni şifrenizi giriniz. Bunun dışındaki önerileri uygulamayınız. Tarayıcı üzerinden yapılması belki daha kolay olacak. Parolanız değişti ise tekrar giriş yapmaya çalışınız. Sonradan ek giriş yöntemlerini ekleyebilirsiniz. Örnek Instagram hesabınızı ekleyerek bununla giriş ve mobil tarafta kullanılanlardan yararlanınız.

Herhangi bir şeyin çok sık peş peşe yapılmasından dolayı yasaklama alabilirsiniz. Daha önce bu hesaba giriş yapılırken kullanılan cihazlarda beni hatırla seçiliyse kullanınız. Artı oturum açılırken daha önce kullanmadığınız telefonlarda yararlanınız.

Facebook giriş yapılamadı hatası sürekli çıkıyor
Facebook giriş yapılamadı hatası sürekli çıkıyor

Telefon kaynaklı olası hatalarda kontrol edilecekler

Öncelikle tarihin kontrol edilmesini öneriyoruz. Güncel olmayan cihazlarda çoğu sayıda uyarı alınabiliyor. Sonrasında boş alanın yeterli mi değil mi bakılması şart. Sistemin rahat şekilde kullanılması adına fazla yer istenebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Android sistemlerde “Uygulamalar” adlı alana girdiğinizde “Instagram” yazısına dokunun ve içerisinde bulunanları çalıştırılması gerekiyor. (Verilerin temizlenmesi ve güncelleme kaldırılma gibi)

Aşağıya eklediğimiz haberde çok sayıda destek alınması için kullanılan bağlantılar yer alıyor.

Giriş yapılamadı çözümü nedir?

Bazen uygulama alanında problemler yaşanabilir ve tarayıcı kullanılarak erişimimiz sağlanır. Bunun için Chrome dışında gündelik tarayıcılarla da işlem yapınız. Profilinize ulaşırsanız bir şeyleri ekleyip kaydetmeye çalışınız. Kayıt olmuyorsa o zaman ceza almış demektir.

Test etmek adına aşağıdakilerinde uygulanmasını öneriyoruz.

  1. Başka cihazdan veya bilgisayardan deneyiniz.
  2. Çok sık giriş yapmaya çalışanların farklı bir internet ağına bağlanarak denemelerinde fayda olacaktır. Artı hiç bir şeye dokunmadan ilerleyen saatlerde giriş yapmaya çalışınız.
  3. Belki cihazın yazılımı çok eski ve kurulu sürümüyle çakışıyordur. Önceki instagram versiyonuna geçin.
  4. Pek tavsiye etmesek de vpn ile denemekte fayda sağlayacaktır.
  5. Birde hesap türünün değiştirilmesi belki işe yarayacak.

Bunların denenmesinden sonra eğer size bir bildirim alanı açılırsa ekran görüntüsünü alıp iletişime geçiniz. Baktığın geri dönülmüyor veya ileteceğiniz bir alan açılmadı ise o zamanda Facebook için kullanmış olduğumuz bildirimlerde kullanınız.

Facebook giriş yapılamadı sorunu
Facebook giriş yapılamadı sorunu

Uygulama ve hesap testi

Tarayıcı kullanımlarında yapılan hesap erişimlerinde uygulayacağımız en iyi yöntem ekli olmayan numara veya mail hesabının eklenmesi. Eğer ekli ise, hesaba giriş olmuyor ise, tarayıcınızda iki sekme açıp birinde Facebook.com şifre sıfırlama alanına girelim ve diğerinde mail oturumunuzu açık olacak şekilde işlem yapalım. Kısaca birbirine bağlantı kurulması ile yeni parola oluşturmuş olacaksınız. Sonrasında bir ihtimal oturumunuz açılmış olacak.

Facebook giriş yapılamadı hatası çıkanların önce başka hesaplarda da aynı şey yaşanıyor mu diye araştırılması gerekiyor. Farklı cihaz, internet ve hesapla kontrol edildikten sonra bir yol izleyeceğiz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.