Facebook inceleme tamamlanana kadar kullanamayacaksın

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook “Şu anda kullanamazsın gönderimini inceliyoruz. İnceleme tamamlanana kadar kullanamayacaksın diye bir uyarıyla karşılaşanlar çözüm için devamını okuyunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook, “Her zaman topluluğun güvenliğini önemsiyor ve bu neden ile incelemenin tamamlanana kadar inceleme altında kullanamazsınız. Kullanamayacaksın diye devam eden uyarının çözümünde yapılacaklar sebeplerine göre şekillenecek.

Yukarıdakine benzer birde Facebook “İnceleme altında kullanamazsınız” şeklinde bir uyarıda gelebiliyor. Bazen paylaşımdan dolayı inceleme gelirken, bazen de hesapta topluluk kurallarını önemseyen bir şey görülmesiyle gerekli kısıtlamaya gidilebilir.

Facebook mail ile açtığınızda 5-10 dakika sonra hesabınız kilitleniyor ve telefon numarasını yazmanızı istiyor. Bazılarında doğrulama yapılıyor ve 30 dakika veya 1 saat içerisinde tekrardan hesap kilitleniyor.

Bu durumla karşılaşanlar numara ekleme ve yüz tanımlanacak şekilde fotoğraf isteyebiliyorlar. İnceleme olumlu olursa hesap açılıyor ve olumsuz olursa tersi oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook inceleme tamamlandı ve hesap kapatıldı

Bu olasılık her zaman olabiliyor ve sonuç olumlu ya da olumsuz geldiğinde anında işlem yapılıyor. Hesap kapatılıyor ya da açılabiliyor.

Her iki durumda da hesap askıda kaldı ise Facebook müşteri hizmetleri yazımıza bakın. Buradaki yazımızda çok sayıda bağlantıya ulaşabiliyorsunuz.

Alınan uyarı yayınladığınız görsellerde ve metinlerde yayınlanmadan önce incelemeye alınmasına neden olabilir. Bunun için beklemeniz gerekir. Netice olumsuz çıkarsa yayınlamaya çalıştığınız içerikte veya hesabınızda bir sıkıntı olduğu anlamını taşıyabilir.

Facebook inceleme tamamlanana kadar kullanamayacaksın
Facebook inceleme tamamlanana kadar kullanamayacaksın

Facebook hesap inceleme için olası nedenler

Bir nedeni var diyemeyiz ama çoklu nedenleri sizlerle paylaşacağız. Tabi daha çok seçenek olabilir ve yorumla iletiniz.

  • Şüpheli giriş denemelerin sıklığı
  • Farklı farklı cihazlardan aynı anda veya kısa süre içerisinde girişler
  • Paylaşılan bir şeyin şikayet alması
  • Toplum kurallarına aykırı paylaşımınız
  • Hesapta önemli bilgi değişimleri
  • Kısa sürede çok sayıda paylaşım veya yorumlar

Her ne yapmayı düşünürseniz düşünün önce şu an sizin dışınızda başka böyle bir uyarı alan var mı araştırınız. Sonrasında kontrol ve deneyeceğiniz adımları uygularsınız.

Eğer hesap sahibi yaptırım almışsa veya şüpheli duruma düşmüşse o zaman profile giriş yapılabilirse kişisel alandan bir şeyi değiştirmeye çalışarak durumu analiz ediniz. Değiştirmenize izin vermiyorsa ya o gün sistemde arıza çıktı ya da yaptırıma uğradınız anlamı taşır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak