Facebook fotoğraf kaldırma isteği

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook fotoğraf kaldırma isteğinde bulunmak için kullanacağınız yöntemlerden biri ilgili görselin üzerinden talep göndermek ve diğeri ise web sayfasından talep göndermek olacak. Fotoğraf kaldırma talep formunu resimli olarak paylaştık. İzinsiz paylaşımlarda talebinizi iletebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Birisi sizden izinsiz fotoğraflarınızı mı paylaştı ve paylaşmaya devam ediyor mu? Ya da biri çocuğunuzun veya ailenizin fotoğraflarını paylaşıyor ve fotoğrafları kaldırmak için mesaj attınız ama olumsuz yanıt geldi ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız çözümü ihlal şikayet formu doldurmada.

Facebook’ ta birisi sizin fotoğraflarınızı paylaşıyorsa normalde paylaşım üzerinden şikayet edebilirsiniz. Birde kişinin profili üzerinden şikayette bulunabilirsiniz. Ama aşağıda verdiğimiz URL adresi ile direk işlem başlatabilirsiniz. Yani bu tam bu sorun için hazırlanmış bir destek adresi.

Facebook iletişim formuyla sadece görsel ihlallerden dolayı şikayet alınmakta. Facebook fotoğraf şikayeti ve video şikayeti için kullanılan formda aynı zamanda adını koyamadığınız ihlal bildiriminde de bulunabilirsiniz. Video şikayetleri aynı zamanda cinsel içerikli paylaşımlar ağırlıklı yapılmakta.

Bu paylaşımlar genelde virüslü video bağlantıları oluyor. Tıklayanın Facebook hesabına virüs bulaşıyor ve hesabında kayıtlı arkadaşlarına bu bağlantı gidiyor. Yani otomatik paylaşımla virüs yayılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook fotoğraf kaldırma talebi

Bu facebook.com/help/contact/144059062408922 adresteki ilgili alanların doldurularak gerekli başvuruyu yapmanızı öneririz. Bazıları Facebook formları için başvuruyoruz ama dönüş yapılmıyor diye yorum yazıyorlar. Evet doğrudur ama yoğun kullanıma sahip bir ağ için talep oluşturuyorsunuz. Yani ne zaman dönüş yapacaklarını kimse bilemez. Ama başvuru yaptığınız hafta dönüş olmazsa tekrardan aynı formu doldurunuz. Birden fazla talepler dikkatten kaçmayacaktır.

Facebook fotoğraf kaldırma isteği
Facebook fotoğraf kaldırma isteği

Resimlerdeki doğru başlıklarla ilerleyin. Aksi takdirde olumsuz bir dönüş olacaktır.

Facebook video kaldırma isteği
Facebook fotoğraf sildirme

Görsellere bakarsanız şikayetlerin bir kategorisi oluyor. Yanlış bir yol izlerseniz büyük ihtimal dikkate alınmayacaktır. Dönüş olmadığında maksimum bir hafta geçtiğinde tekrardan gönderimde bulunun.

video kaldırma talebi
İzinsiz yapılan paylaşımların kaldırılması

Kaldırma taleplerinde bilmeniz gerekenler

Formda sizin için, çocuğunuz için ve başka yetişkin hakları şeklinde seçenek var. Başka yetişkin seçeneğinin anlamı yasal olarak temsil ettiğiniz kişiler için kullanılmakta. Örnek özürlü biri veya resmi temsil etme hakkınız olan biri için. Eğer yasal vasi değilseniz kişinin kendisinin başvuru yapması gerekiyor. Başkası adına başvuru yaparsanız kişiden bazı evraklar talep edilebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Başkası adına başvuru pek dikkate alınmaz. Lakin ebeveyn ve vasi olanların her türlü başvuru hakları bulunmakta.

Kasıtlı bir hesabın veya içeriğin kaldırılması için haksız yere yapılan başvuruların sonucu olumsuz olmayabilir. Olumlu durumlarda çoklu başvurulardan sebep yanlış karar alınabilir. Lakin itirazlardan sonra gerekli inceleme ile bu haksız durum ortadan kaldırılır. Geliştiriciler böyle başvuru yapanlar hakkında yasal işlem yapmakta hakları bulunmakta. Tabi mağdur olan kişinin de savcılığa suç duyurusunda bulunması ile gerekli adımlar atılabilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.