Facebook geçici engellenme sorunu nasıl çözülür

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook uygulamasında herhangi bir nedenden dolayı engellendiğiniz ve geçici olarak engellenmiş hesap için çözüm adımlarına net olmasa da yer verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook uygulaması kullanıcıları geçici olarak engellendi yani eylem engellendi hatası almaktadırlar. Bu soru nedir diyenler için aşağıdaki bazı nedenler bu soruna yol açabiliyor. Bu sorun ile karşılaşan takipçilerimizin nasıl çözüm üreteceklerini aşağıdaki başlığımız altında anlatmaya çalıştık.

Facebook kullanıcılarının karşılaşmış oldukları Facebook geçici engellenme sorunun ne yazık ki herhangi bir çözüm önerisi bulunmamaktadır. Bu sorundan kurtulmanın tek çözümü beklemektir. Sabredip beklerseniz belirli bir süreden sonra bu engellemenin kalktığını göreceksiniz. Aşağıdaki resimde verilen hatanın resmi sizlerle paylaşılmıştır.

Herhangi bir şeyle uğraşmadan önce;

  • Şu an yaşananları başkaları yaşıyor olabilir mi?
  • Çok fazla bir şeyle uğraştınız mı?
  • Şikayet veya kurallara aykırı şeklinde bir mesaj aldınız mı?

Facebook eylem engellendi sorunu

Facebookta yaşanan bu sorunun kaldırılması için belki sizlere çözüm sunamasak da bu hataya düşmemeniz için sizlere önerilerde bulunabiliriz. Kısacası Facebook geçici engellenme sorunu neden çıkmaktadır ? sorusuna cevap vermeye çalışalım. Bu engellemenin genel sebebi başka profilleri gereğinden fazla istek göndermenizden kaynaklanmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tabi sık yaptığınız her şeyin sonucu bu veya benzeri bir uyarı ile sonuçlanacaktır. Örnek peş peşe fazla takip isteği dahi bu sınıfa girmekte.

Ceza almış olma ihtimaline karşın profilde bir şeyi değiştirmeye çalışınız ve kaydet yaptığınızda uyarı çıkıyorsa o zaman sistemden kaynaklı veya hesabınıza yaptırım uygulandığı sonucuna ulaşabiliriz.

Facebook geçici engellenme sorunu nasıl çözülür
Facebook geçici engellenme sorunu nasıl çözülür

Facebook geçici engellenme sorunu çözümü

  • Facebook gruplarına günlük 50 den fazla ekleme isteği göndermeniz.
  • Üye olduğunuz gruplarda aynı mesajı birden fazla paylaşmanız.,
  • Facebook sayfalarında arka arkaya herhangi bir aralık bırakmadan aynı paylaşımları yapmak.
  • Facebook sayfalarında hiç durmadan rahatsılık oluşturacak şekilde yorum yapmak.
  • Facebookta devamlı olarak arkadaşınız olmayan kişilere arkadaşlık isteği göndermek veya başka kişileri devamlı olarak rahatsız etmeniz.

Anlayacağınız gün içerisinde neler yapıyorsanız ara vermeniz gerekecek. Hatta tam bir gün geçene kadar hesabınıza girmeyiniz ve sonrasında deneyiniz. 

Eğer facebook engellendi hatasını alıyorsanız yukarıda sizlere saymış olduğumuz hatalardan herhangi birini yapmış olmalısınız. Dediğimiz gibi bu hatanın kaldırılması için herhangi bir çözüm bulunmamaktadır. Bu hatayı kaldırmak için belirli bir süre beklemeniz gerekmektedir. Mümkünse bu süre zarfında herhangi bir paylaşımda bulunmayınız. Çünkü her engellendi uyarısı bu zamanı artırabilir. ayrıca bu sürenin ne kadar olduğu facabook tarafından açıklanmamaktadır. Bundan dolayı itidalli davranmanız sizlerin faydasınadır. En az iki hafta süresince facebook uygulamasında herhangi bir paylaşımda bulunmayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Not: Farklı bir internet ağından, bilgisayar ve telefondan giriş yapıp deneyiniz. Bazen bu seçenek sorunu çözebiliyor. Aldığınız uyarıda yer alan ” bize bildir” seçeneği ile Facebook’ a bilgi gönderip hesaba kayıtlı olan e-posta hesabına bildirimin gelmesini de bekleyiniz. Aynı zamanda bu facebook.com/help/contact/357439354283890 adresten de iletişime geçebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir