Facebook hesap doğrulama nasıl yapılır ?

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook hesabımı açamıyorum hesap doğrulaması istiyor. Bu yöntemin çıkmasının nedeni şüpheli durumlarda gerçek kişi bilgilerin onayının istenmesi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook hesap doğrulama belgeleri nelerdir şeklinde soranlar oluyor mu bilmiyoruz ama biz yazımızda bununla alakalı bir şeyler söylemek istedik. Çoğu neden kimlik doğrulaması çıkıyor diye merak ediyor. Birde çözüm olacak mı bilmediklerinden sordukları oluyor. Genelde bu yöntemle hesap iadesi yapılabilmekte.

Hesabınız kapatıldığında, doğrulamanız ve kimlik ibrazı yapmanız istenebiliyor. Her zaman geçerli olmabiliyor. Örnek şirketin katı kurallarının birinin ihlali geri dönülmeyen sonuca götürüyor. Facebook hesabınıza giriş yaptığınızda karşınıza hesabınız başka birinin eline geçmiş olabileceğini belirten ve sonrasında hesabınızı kilitledik şeklinde bir yazı ile karşılaştığınızda yapmanız gereken işlem hesabınızı doğrulamaktır. Facebook hesap doğrulama işlemini sizler için detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Facebook hesabımı hangi belgeler ile doğrulayabilirim ?

Facebook hesabınız kapatıldığında veya hesabınıza yapılan şikayetlerden dolayı hesabınıza erişim sağlayamadığınızda Facebook hesabınızı kilitler ve kapatır. Bu durumda Facebook hesabınızı doğrulamanız yani Facebook’a bir belge göndererek kendinizi ispatlamanız gerekmektedir. Facebook hesabınızı doğrulamak için öncelikle Devlet kurumlarından almış olduğunuz bir belgenin fotoğrafını göndermeniz gerekebilir.

Kimlik üzerinden Fotoğrafınız, adınız ve soyadınız bu bilgilerin olması gerekmektedir. Facebook üzerinden kabul edilen kimlikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz. – Sürücü ehliyetleri – Pasaportlar – Seçmen kimlik kartları – Evlilik cüzdanının görüntüsü – Ad değişikliğinde kullanılan resmi belge – Şahsin sigortası ya da araç sigortası – Yeşilkartlar, oturma izinleri veya göçmen belgeleri – Resmi engelli kartları ve nüfus cüzdanı Devlet kurumlarının dışında bir belge gönderecekseniz eğer en az iki belge göndermeniz gerekmektedir.  Bu iki belgenin de üzerinde yer alan adı soyadı ve doğum tarihinin aynı olması gerekmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Göndermiş olduğunuz resimdeki diğer bilgilerinizi gizleyebilirsiniz. Örnek olarak kredi kartı bilgileriniz. Devlet kurumları dışında hangi belgeleri kabul etmektedir. – Ruhsatlar – Kredi kartları – Elektrik, su, doğalgaz faturaları – Okul kimlik kartları

Facebook hesabı nasıl doğrulanır?

Facebook hesabınızı doğrulamak için yukarıda belirtilen belgelerden herhangi birinin ekran görüntüsünü yada fotoğrafını alıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken adı soyadı, doğum tarihi ve fotoğrafınızın net bir şekilde görünebiliyor olmasıdır. Diğer bilgilerinizin üzerini kapatabilirsiniz. Göndereceğiniz kimlik belgenizin fotoğrafını hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları takip edelim.

1. Kimlik veya yukarıdaki belgelerden birinin ekran görüntüsünü alıyoruz. Ekran görüntüsünü alırken Fotoğraf, adınız soyadınız ve doğum tarihinizin gözükmesi yeterli olacaktır. Diğer bilgilerinizi saklayınız.

2. Kimlik bilgilerinizi göndermek için facebook.com/help/contact/183000765122339 adresine giderek burada Dosya seç yazan yere tıklayarak bilgisayarınıza kaydetmiş olduğunuz Kimlik fotoğrafınızı seçiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3. Daha sonra sizden hesaba giriş yaparken kullandığınız e-posta adresinizi veya cep telefon numaranızı yazmanızı isteyecektir. Bu bilgileride doğru bir şekilde yazdıktan sonra Gönder butonuna tıklayabilirsiniz.

4. Kimlik bilgilerinizi gönderdikten sonra bekliyoruz. Facebook hesabınızı doğruladığında sizinle iletişime geçecektir. Bu sürede Kimlik bilgileriniz tamamen Facebook gizlilik politikası gereğince saklanacaktır.

Facebook hesap doğrulama nasıl yapılır
Facebook hesap doğrulama nasıl yapılır

Dönüş hemen oluyor mu ve açılır mı diye soranların cevabı kimsenin veremeyeceği diyerek cevaplayalım. İnternet paylaşımlarında şu zaman ve şu yapılırsa bu olur gibi yazanların dediklerine pek kulak asmayın. Olası günler var ama yoğun iş temposunun olduğu olumsuzlukları hesaba katalım. Bir daha başvurayım mı olur mu diyenler için aralıklı günlere göre yapılabilir.

Facebook hesap doğrulama sorunu

Hesabın doğrulanmasında kullanılacak yöntemlerden biri oturum açmada kullanılan seçeneklerin teker teker denenmesi. Biri ile doğrulama yapıldıktan sonra diğerleri aktif çalışacaktır.

Hesabınızın aktif olması adına bilgisayardan profil alanına erişim yapıp yapmadığınız önemli. Bilgisayar kullanılarak ek önlemlerin açılması ve içeriğinde kod ile doğrulama yapılması gerekiyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir