Facebook Hikayeler Bilgisayardan Paylaşma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook hikayeleri bilgisayarda paylaşma özelliğinin yayına alındığını duyuralım. Daha önce çalışmaların tamamlanarak test aşamasında olduğu söyleniyordu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya’ da büyük öneme sahip sosyal ağların başını çeken Facebook, yeniliklere doymuyor. Kullanıcı odaklı yeniliklerine bir yenisini de ekledi. Bazılarını geliştirici ekibi bulurken bazılarını da rakiplerinden kopyaladığını söyleyelim.

Şirket yakında yeni bir yenilikle geliyor. Artık bilgisayardan hikaye paylaşımı yapılabilecek. Şu an yayına alarak testleri sürdürülüyor.

Facebook’ un yeni güncellemesi ile kullanıcılar video ve fotoğrafları bilgisayar üzerinden yükleyerek hikaye olarak paylaşım yapabilecek. Aynı zamanda haber kaynağından canlı yayın yapılabilecek. Şu an test aşamasında olan özellik kademeli olarak tüm kullanıcılarına ulaşacak.

Facebook Hikaye Bilgisayarda Paylaşma

Hem mobilden hemde bilgisayardan hikayeler, yeni görüntüleme sekmesi ile gelebilir. Facebook’ ta hikayeleri paylama özelliği bu ay içerisinde hızlıca yayılmaya başlayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet kullanıcılarının çoğu mobil cihazlarla bunu gerçekleştirdiği yayınlanan oranlarla ortada. Her ne kadar cep telefonla daha fazla vakit geçirilse de ağlar PC tarafını da düşünmekte. 

Son kullanıcıya açıldıktan sonra ben kullanamıyorum diyenlerin yapması gerekenler olabilir. Örnek Chrome’ dan gizli sekme üzerinden kontrol edilmesi ve varsa başka hesabınızla deneme yapmanızı öneririz. Eğer bir yaptırım uygulanmışsa profilinizde bir şeyler değişebilir mu diye kontrol edin. Olmuyorsa bu ya da sistem arızası aklınıza gelsin.

Daha önce hikayeleri Instagram’ da paylaşması ile büyük etkiye ulaşan şirket, bu hamlesi ile bakalım nasıl bir etkileşime şahit olacak.

Facebook hikayeler bilgisayardan paylaşma
Facebook hikayeler bilgisayardan paylaşma

Hikayeler Bilgisayarda Paylaşılmıyor

Hikayeleri bilgisayarda paylaşamıyorum şeklinde sorun bildirenlere sorulacak önemli ayrıntılar var. Bazıları soruya soru ile cevap veriyorsunuz şeklinde yazdıkları oluyor. Lakin durumunun anlaşılması için bunlara yanıt verilmesi gerekiyor.

  • Tarayıcıyı değiştirip deneyin. Artı Facebook’ un Windows uygulamasını kullanarak deneyin.
  • Çok fazla deneyenlerin bir süre işlem yapmadan beklemeleri gerekiyor.
  • Kablosuz bağlantıyla internet erişimi yapanların modemlerini yeniden başlatmaları belki çözüm sunar.
  • Farklı cihazlarla ve hesaplarla denenmesi de gerekiyor.

Facebook Hikayeleri Bilgisayardan Paylaşma

Sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, kullanıcılarına çeşitli özellikler sunarak etkileşimi artırmayı hedefler. Facebook’un popüler özelliklerinden biri de “Hikayeler”dir. Ancak, mobil cihazlar üzerinden yapılan hikaye paylaşımlarının yanı sıra, bilgisayar kullanıcıları da Facebook Hikayelerini paylaşabilirler. İşte bu yazıda, Facebook Hikayelerini bilgisayardan nasıl paylaşabileceğinize dair adım adım bir rehber bulacaksınız.

Adım 1: Tarayıcıda Facebook’a Giriş Yapın

İlk adım olarak, tercih ettiğiniz tarayıcıyı kullanarak Facebook hesabınıza giriş yapın. Facebook ana sayfanıza ulaştıktan sonra, sol üst köşede bulunan “Hikaye Ekle” seçeneğini arayın.

Adım 2: Hikaye Ekle Seçeneğine Tıklayın

Facebook ana sayfanızın sol üst köşesinde yer alan “Hikaye Ekle” butonuna tıklayarak hikaye paylaşım ekranına geçiş yapın.

Adım 3: Görsel veya Video Seçimi Yapın

Hikaye ekranında, paylaşmak istediğiniz görseli veya videoyu seçin. Bilgisayarınızdan yüklediğiniz içerikleri de bu adımda seçebilirsiniz.

Adım 4: Görseli veya Videoyu Düzenleyin (Opsiyonel)

Görsel veya video seçimi yaptıktan sonra, isteğe bağlı olarak ekranın altında bulunan düzenleme araçlarını kullanarak içeriğinizi özelleştirebilirsiniz. Metin eklemek, çıkartmalar kullanmak veya filtreler uygulamak gibi seçeneklerle hikayenizi kişiselleştirebilirsiniz.

Adım 5: Hikayenizi Paylaşın

Görseli veya videoyu düzenledikten sonra, sağ alt köşede bulunan “Hikayeni Paylaş” butonuna tıklayarak içeriğinizi Facebook Hikayelerinde paylaşabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak