Facebook oyun bildirimlerini kapatma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook’ ta oyun bildirimlerini kapatmak için arkadaşlarınızdan gelen oyun davetiyelerini engelleyebilirsiniz. Davetleri önlemek için adımları inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şirket oyun konusunda kısa sürede büyük başarı sağladı ve listeyi genişletme kararı aldı. Çok sayıda kullanıcısı Facebook üzerinden oyun oynuyor. “ChefVille, Bubble Safari, Dragon City, Diamond Dash, FarmVille, 101 Okey plus, Çanak Okey, Candy Crush Saga, FarmVille, SongPop, Angry Birds Friends, CityVille, Bejeweled Blitz ve…”

Bazı kullanıcılar hesaplarına gelen oyun bildirimlerinden rahatsızlık duyuyor. Arkadaşlarından ve diğerlerinden gelen oyun teklifleri bildirimlerini kapatmak istiyor. Bizde bu içerikle kısa bir bilgi vermek istedik.

Facebook oyun bildirimleri nasıl kapatılır

Bilgisayardan veya tarayıcı yardımı ile hesabınıza giriyorsunuz. Üst tarafta gördüğünüz alana tıklayıp “Ayarlar” bölümüne geçiniz. Sol kısımda “Uygulamalar” sonra “Düzenle” çıkan uyarıda oyun ve uygulama bildirimlerini ister açarsınız ister de kapatırsınız.

Oyun bildirimleri hem cep telefondan hemde bilgisayardan sürekli gelmekte. Bunu bazen arkadaşımız yaparken çoğunlukla da Facebook’ un kendisi yapmakta. Ya da oyun servisleri. Oyun davetini engellemek için yukarıdaki adımları uyguladınız ama hala geliyorsa, bu bazen zaman alabiliyor. Yani beklemeniz gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önerdiğimiz ayarlar aynı zamanda uygulama bildirimlerini de engelliyor. Bildirimleri kapattığınızda oyun oynamada her hangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Başkalarına da bilgilendirmeleri engellediğiniz gitmez.

Facebook oyun bildirimlerini kapatma
Facebook oyun bildirimlerini kapatma

Bildirimler devam ediyorsa kontrol etmeniz gereken alanlar olabilir. Örnek profilinizde eksik yerlerin doldurulması ve tekrardan bu yapılandırmanın açılıp kapatılması. Eğer bir yasak hesabınıza yasak uygulanmışsa bunun testi için profil alanında bir şeyi değiştirmeye çalıştığınızda izin vermeyebilir. Böyle anlayabilirsiniz. Geliştirici kısmına bildirimde bulunarakta durumu netleştirebilirsiniz.

Kullanılan tarayıcının dışında başka tarayıcı kullanılabilir.

Başka internet erişimi yardımı ile test etmenizi öneriyoruz. Belki bağlantınızla alakalı işlemlerin engel alması mümkündür.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Oyun bildirimleri kapanmıyor problemi

Çok sık karşınıza çıkmayan bir durum ve çoğunlukla ya o gün yaşanan sistemsel bir arızadan kaynaklı ya da ceza alındığından dolayı kısmi dediğimiz kısıtlanma uygulanmış olabilir. Yani bazı özelliklerin kullanılması kısıtlanabiliyor. 

Yukarıdaki durumu test etmek amaçlı profil alanından bir şeyleri değiştirmeye çalışacaksınız ve kaydetmeye izin vermiyorsa evet böyle bir şey yaşanıyor olabilir. Tabi başkalarında çıkıyor mu diye araştırınız ki yanlış anlaşılma olmasın.

Bir kaç gün üzerinden geçmesine rağmen hala aynı şeyler oluyorsa bir destek bildirimi göndermenizi öneririz.

Güncellemelerdeki olası sorunlar

Uygulamadan işlem yapanlardaki uyum aksaklığı görülmesi durumları için önceki bir sürümü Google aracılığı ile indirerek denemeniz gerekiyor. Normalde kaldırılıp tekrar kurulumun iş görmediği durumlarda bunun işe yaradığına şahit oluyoruz.

Unutmadan bazı özelliklerin çalışması için geçerli izinlerin verilmesi şart. Uygulamaların dışında telefonların gizlilik alanından da işlem yapılmalı. Özellikle iPhone kullanıcıların bundan etkilenmesi mümkündür.

Hesaplara uygulanan yaptırımlar

Yaptırım görecelidir. Örnek şüpheli görülürsünüz ve kısa bir süre işlem yapmanız engellenir. Lakin şikayet alırsınız ve cezanın bir sonucu bu olur. Kısaca bunu ayırt etmeniz gerekiyor.

Profildeki alanda bir şey değiştirilmeye çalıştığınızda izin verilmediğinde bizim aklımıza yukarıdaki sebep gelir. İşte en iyi test araçlarından biri budur.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.