Facebook profili aramalara kapatma adımları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook profili aramalara kapatma nasıl yapıldığını resimlerle anlattığımız içeriğimizde birde dikkat edilecek hususlardan söz ediyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Herkese açık olan profilinizi nasıl kapatabileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak yayınlayacağız. Ağın aramalarında bu işlemden sonra profiliniz görünmeyecektir.

Facebook artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında bulunmaktadır. Facebook dünyada en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biridir. Bu makalemizde yine karşılaşılan bir soruna çözüm üretmeye çalışacağız. Facebook’ ta oluşturduğunuz profilinizin aramalarda görünmemesi için yapmanız gerekenleri bu haberimizde yayınlayacağız. Bunun için aşağıdaki başlığımız altında yer alan adımları uygulayınız.

Facebook en çok rağbet edilen sosyal medya platformudur. Ağ hakkında yayınlayacağımız bu haberimizin ana teması ise başlığımızda belirttiğimiz gibi Facebook sitesinde diğer kullanıcılarının aramalarında adınızı, soyadınızı, eposta adresinizi yazdıklarında isminizin çıkmaması için yapmanız gerekenleri bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Eğer daha önce herhangi bir düzenleme yapmadıysanız profiliniz armalarda herkes tarafından ulaşılabilir konumdadır. Bu durumu engellemek için aramalarda adınızın görünmemesi için aşağıda yayınladığımız resimli adımları uygulayınız.

Facebook profili aramalara kapatma

  • Profil gizleme işlemlerini yapabilmeniz için ilk olarak facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Facebook sayfasını açarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapınız.
  • Daha sonra sayfanız açıldıktan sonra sağ üst köşede bulunan ok simgesine tıklayınız. Açılan pencereden Ayarlar seçeneğine tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu ekran gösterilmiştir.
Facebook profili aramalara kapatma
Facebook profili aramalara kapatma
  • Ayarlar bölümüne giriş yaptığınızda ise facebook ayarlarınızı yapabileceğiniz bir seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden sol bölümde bulunan Gizlilik bölümüne giriş yapınız.
Facebook profili kapatma
Facebook profili aramasını kapatma
  • Gizlilik başlığı altında açılan sayfada bulunan ve ekranın en altında yer alan Aramada Beni Kimler Bulabilir? yazısını bulunuz. Daha sonra bu yazının karşısında yer alan düzenle yazısına tıklayınız.​
  • Son adım olarak ise gelen ekranda bulunan Herkes yazısını sizleri kimlerin görmesini istiyorsanız ona göre seçim yapınız. Bu profilde herkes seçeneğini kaldırdığınızda artık aramalarda profiliniz görünmeyecektir.

Facebook profili aramalara kapanmıyor

Facebook profili aramalara kapatamıyorum sorununda aklımıza gelen ya çok fazla işlemler yapılmasından dolayı geçici engel oluşması ya da ceza durumları çıkmış olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Profilinizde yazılı alanlarda bir değişim yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz. Problem çıktığında sorunun ceza ve geçici bir şey olduğunu düşünüyoruz.

Yapacağınız denemelerden biri bilgisayardan ve daha önce oturum açmada kullanmadığınız telefonlardan biri ile deneyin.

Şüpheli olarak görülen hesaplara ek güven oluşturma açısından oturumunuzu açmada kullandığınız seçeneklerden ekli olmayanları açın. Örnek ekli olmayan numara ve doğrulanmamış alanları doğrulayın. Eksik profil alanlarını da doldurun.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.