Telefondaki Fotoğrafı Facebook’ ta Paylaşma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Android telefonlarda kullanılan Facebook uygulamasında telefon içerisinde bulunan resimleri nasıl hızlı paylaşabileceğinizi yazılı ve görsel olarak hazırladık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook uygulaması telefon içerisinde yer alan resimleri hızlı bir şekilde paylaşabilme imkanını kullanıcılarına sağlamaktadır. Fakat Android uygulaması içerisinde yer alan simge ile fotoğraflarınız daha hızlı bir biçimde Facebook’ ta paylaşabilirsiniz. Facebook uygulaması içerisinde de fotoğraf paylaşım tuşu bulunmaktadır. Fakat bu yöntemi kullandığınızda telefon ekstra ram kullandığı için yavaşlamaktadır ayrıca yükleme yapacağınız resmi albüm içerisinde de bulmanız ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Birazdan sizlere anlattığımız yöntem uygulama içerisinde paylaşılandan daha kolay ve pratiktir.

Peki Android cihazlarda Facebook uygulamasını kullanmadan nasıl resim paylaşabiliriz ?

Telefondaki Fotoğrafı Facebook’ta Paylaşma

Sosyal medya platformları arasında popülerliğini koruyan Facebook, fotoğraf paylaşımı konusunda kullanıcılarına geniş bir alan sunmaktadır. İşte telefondaki bir fotoğrafı Facebook’ta paylaşmanız için adım adım rehber:

Adım 1: Facebook Uygulamasını Açma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Telefonunuzdaki Facebook uygulamasını bulun ve açın. Eğer uygulama yüklü değilse, App Store (iOS) veya Google Play Store (Android) üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Adım 2: Giriş Yapma veya Hesap Oluşturma

  • Eğer zaten bir Facebook hesabınız varsa, giriş yapın. Yeni bir hesap oluşturmak istiyorsanız, gerekli bilgileri girerek hesap oluşturun.

Adım 3: Ana Sayfaya Gitme

  • Facebook uygulamasına giriş yaptıktan sonra ana sayfaya ulaşmak için sağ üst köşedeki “Ana Sayfa” veya Facebook ikonuna tıklayın.

Adım 4: Fotoğraf Paylaşma İkonuna Tıklama

  • Ana sayfada, paylaşmak istediğiniz fotoğrafı eklemek için “Ne Düşünüyorsun?” bölümünü bulun. Burada fotoğraf simgesini veya “Fotoğraf / Video” seçeneğini tıklayın.

Adım 5: Fotoğraf Seçme ve Düzenleme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Fotoğraf galerinizden paylaşmak istediğiniz fotoğrafı seçin. İsteğe bağlı olarak, fotoğrafı kırpabilir veya filtreler ekleyebilirsiniz.

Adım 6: Yazı ve Konum Eklemek (Opsiyonel)

  • Fotoğrafın altındaki metin kutusuna bir açıklama ekleyebilirsiniz. Ayrıca, fotoğrafınızın çekildiği konumu eklemek için “Konum Ekle” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Adım 7: Paylaş Butonuna Tıklama

  • Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra, ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Paylaş” veya “Gönder” butonuna tıklayın.

Adım 8: Paylaşım Kontrolü

  • Fotoğrafınızın sadece kendi arkadaşlarınıza mı yoksa genel olarak herkese mi görünmesini istediğinizi seçin. Bu ayarı, paylaşım butonuna tıkladıktan sonra kontrol edebilirsiniz.

Adım 9: Paylaşımın Onaylanması

  • Bir kez daha “Paylaş” butonuna tıkladığınızda, fotoğrafınız Facebook’ta paylaşılacaktır.

Fotoğrafı Facebook’ ta Paylaşma 

  • İlk olarak albümünüzden paylaşmak istediğiniz resmi bulunuz. Bu işlemden sonra aşağıdaki resimde kutucuk içerine aldığımız hızlı paylaş simgesine tıklayınız.
Telefonda bulunan resmi Facebook' ta paylaşma
Telefondaki fotoğrafı Facebook’ ta paylaşma
  • Bu işlemden sonra ise karşınıza resmi paylaşabileceğiniz bütün seçenekler çıkacaktır. Aşağıdaki resimde paylaşım yapabileceğiniz platformları görebilirsiniz. Biz ilk sırada yer alan facebook simgesine tıklıyoruz.
Telefonda bulunan fotoğrafı Facebook' ta paylaşma
Telefondaki fotoğrafı paylaşma
  • Yukarıdaki işlemden sonra ise karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda Paylaşılacak Yer bölümünde Facebook seçili olacaktır. Ayrıca Paylaşılan Kişiler yazısına tıklayınız.
  • Paylaşıldığı yer bölümüne bastığınızda ise resmi paylaşabileceğiniz ortamlar karşınıza gelecektir. Bu bölümde yer alan grup simgesine tıkladığınızda resminizi facebook grubunuzda paylaşabilirsiniz.

Burada paylaştığımız yöntemi kullanarak sadece facebook grubunuzda değil kendi zaman tüneliniz de veya arkadaşlarınızın profilinde de resim paylaşımı yapabilirsiniz. Ayrıca paylaşılacak kişiler kısmını daha etkin kullanarak paylaşım kitlenizi özelleştirebilirsiniz. Son olarak ise şahsa resim göndermek istediğinizde ise messenger uygulaması ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir