Yeni Facebook hesabı açmak istiyorum

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Arada bir Facebook kullanmak istiyorum diye yazanlar oluyor. Şaşırdığımız çok sorular olsa da bilmeyen bilmiyor. Yazımızla bu durumda olanlara yardımcı olacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook, çok fazlaca kullanılan ve alanında lider olan bir sosyal ağ. Kullanıcıları bazen bir göz atıp çıkayım dediğinde saatlerin geçtiğini fark edemiyor. Zararları çok olsada yararlarıda inkar edilemez. Erişimde, tanıtımda, iyi günlerin duyurulmasında veya hüzünlü hadiseleri duyurmakta çok sık kullanılan sitelerden biri. İnternet kullanıcılarının çoğunun bu sitede hesabı var. Bu yazımızda azda olsa Facebook hesap açma nasıl yapacaklarını bilmeyen kitle için ilgili adımları sıraladık.

Hesap açmadan önce yazı sonundaki uyarıları dikkate almanızı öneririz. Sonrasında keşke dememeniz için önemli hususları yazımızda sıraladık.

Yeni Facebook hesabı açmak isteyenlerin dikkatine! Aynı internet bağlantısı olan yerden birden fazla facebook hesabı açmaya çalıştığınızda bazen şüpheli olarak görülerek engellenmeye veya daha sonra hesabın doğrulanması istenilebiliyor. Birde aynı hesap bilgilerini kullanarak birden çok hesap açıldığında yine durum aynı olabiliyor.

Facebook hesap açma sıralaması

  1. Facebook aç yazısına tıklayın.
  2. Anasayfada “hesap aç” ile başlayan bölümlerdeki istenilenleri yazınız. Eğer açık olan bir hesap varsa onun oturumu açılacak. Oturumu kapatınız veya tarayıcının gizli penceresinden açınız.
  3. Adınızı, soyadınızı, varsa telefon numaranızı ya da e-posta adresinizi yazınız. Şifre olarak zor tahmin edilebilecek karmaşık şekilde uzun bir şifre kullanın. Örnek SifRe*95O?-)/_ gibi…
  4. Doğum tarihinizi ve cinsiyet bölümünü seçin sonra “kaydol” butonuyla devam edin.
  5. Açacağınız hesap sizin için önemliyse istenilen bilgiler kesinlikle doğru olmasını öneririz.
  6. Kayıt sırasında bir uyarı almadıysanız son işlem olarak girilen telefon veya mail adresinizi doğrulamada. Gelen kod veya link adresine dokunun ve hesabınızı doğrulayınız.
  7. Sayfa açmak istiyorsanız ise o zamanda en altaki sayfa oluştur’ a tıklayın.

Yeni Facebook hesabı açmak istiyorum

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook sayfa açma

Hesap açma işlemindeki bilgilerin gerçekliği önemli. Hesap çalındığı zaman ve erişim imkanınızın hiç bir şekilde olmadığında bu bilgiler işinize yarayacak. Facebook’ a başvurduğunuzda bazen açılan hesapta kullanılan bilgiler sorulabiliyor.

Hesabınızın güvenliğini doğru şekilde sağlamanız için tüm seçenekleri kullanın. Telefon ekleme, 2 faktörlü doğrulama, tek kullanımlık şifreler, uygulama ile tek kullanımlık kodlar ve dahasında.

Facebook hesap güvenliğinde önemli hususlar

  • Hesabınızda kullanılan bilgiler şifrede yer almasın.
  • Mail hesabınızın şifresini Facebook hesabı açarken kullanmayın.
  • Kullanılan şifreler her zaman bağımsız olsun.
  • Paylaşımlarınızda özel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kişisel bilgilerinizi dışarıya açmayın.
  • Her gelen link bağlantısına dokunmayın.
  • Her mesaja cevap vermeyim.
  • Facebook’u veya kurumları taklit ederek gelen bağlantılar veya iletişim adreslerine dikkat ediniz.
  • Bilmediğiniz, tanımadığınız hiç kimseyle yazışarak tartışmayın IP adresinizi tespit edip veya farklı yöntemlerle kullandığınız sistem veya hesabın açıklarından yararlanabilir. 

Dünyanın en çok kullanıcısı sayısına sahip ve ziyaret edilen sosyal ağıdır. Hemen hemen her yaş grubunun vazgeçilmezi olan bu ağların zamanla karşısına önemli rakipler çıkabiliyor. Bundan dolayı çok uzun yıllar sürmeden önemli yenilikler çıkarmak zorunda kalıyorlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şirket Instagram’ ı 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldı. Aldıktan sonra 1-2 yıl kadar pişmanlık duymasına rağmen son yıllarda instagram hızlı bir şekilde büyüdü. Şirket sonrasında Whatsapp’ ı 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında satın aldı. En karşı alışverişi bu oldu. Şuan mobil internet kullanıcılarının çoğunun telefonunda Whatsapp kullanılmakta. Facebook gerçekten Whatsapp ile büyük bir hamle yapmış oldu. 

Facebook hesabı açmak için ister cep telefondan ister tabletten ister de bilgisayardan kolay şekilde kaydol seçeneği ile açabilirsiniz. Ama en kolay yöntemi bilgisayar üzerinden olacaktır. Bilgisayardan hesap oluştururken bir e-posta hesabını vermeniz yeterli. Ama öneri olarak cep telefon numaranızı da yazmanızı öneririz. Hele hele güvenlik için mobil onayı açmanızı şiddetle tavsiye ediyorsuz.

Hesap açarken tüm adımları daha iyi analiz edebilmeniz için bilgisayardan hesap oluşturmanızı öneririz. Cep telefondan hesap açmak isteyenler için Facebook uygulamasıyla işlem yapınız.

Bilgisayardan Facebook hesap açma

  • Facebook sitesine girmek için bilgisayar tarayıcısından (Google Chrome veya Internet Explorer) facebook.com web sayfasına giriniz.
  • Adın, soyadın, cep telefon numarası ya da e-posta hesabını ve Facebook hesap şifrenizi yazınız.
  • “Doğum tarihi” bölümüne öneri olarak gerçek bilgilerinizi yazınız. Yarın bir sorunla karşılaşırsanız bu önemli bir adım olacaktır. Sonra “Hesap Aç” butonuna tıklayınız.
  • Sonra hesap gizlilik ve güvenlik ayarını yapınız. Telefon numarasını ekleme ve iki aşamalı güvenlik seçenekleri gibi.

Facebook açma işlemini cep telefondan yapacaksanız, instagram uygulaması üzerinden hesap açınız. Hesap açarken alternatif güvenlik seçeneklerini daha sonra ekleyiniz. Mobil onay, hesabınıza giriş yaparken telefona doğrulama kodu gelimesini sağlar. Bu kod aracılığı ile hesaba girebiliyorsunuz. Tabi cihazı tanımlı cihaz olarak seçtiğinizde yani beni hatırla daha sonra şifre sormayacaktır. Tabi başka yerlerden veya cihazlardan girildiğinde tekrar soracaktır.


Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 18:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.