Facebook bağlı olan uygulamaları kaldırma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook bağlı olan uygulamaları kaldırma işleminde önce uygulamaları nereden görmeniz gerektiğine bakacaksınız. Sonrasında bağlı olan oyun ve uygulamaların bağlantılarını keseceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook hesabını kullanarak uygulamalara bağlanma, oyun oynama ve web sitelerine kayıt olmadan hesap açmak için kullanılan bu yöntem bazen tehlikeli olabiliyor. Hesap güvenliğini büyük derecede etkileyen bu bağlantılar nasıl kaldırılır resimli anlatımı eklediğimiz yazımız hayırlar getirmesi temennisi ile…

Facebook ya da Twitter ile bağlan seçenekleri çoğu yerde karşımıza çıkmakta. Hele oyunlarda sık tercih edilen bir yöntem olur verdi. Özellikle PUBG Mobile’ de çok kullanılan bağlantı türüdür. Sıkıntılı tarafı eğer yanlışlıkla bağlantıyı kestiyseniz artık oyuna bağlanmanız çok zor olacak.

Haberimizde bağlantıları kaldırma ve oyun / internet sitelerine bağlantıyı tamamen kesmek için ne yapılması gerektiğini kısa bir anlatımla sunacağız.

Facebook hesabından uygulamaları kaldırma

Hesap ayarlarında “Uygulamalara ve sitelere Facebook ile giriş yapanlar” diye seçeneklerle karşılaştınız mı? Bu bölümü hiç görmeyenler veya görüp geçenler çok olmuştur. Ama önerimiz arada birde olsa bir kontrol etmeniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Uygulamadan ayarlara al çizgiye dokunarak ulaşın  
  • İkinci bölümde Uygulamalar ve internet sitelerine girin  
  • Facebook ile giriş yapılanların yanındaki “Düzenle” dokunun  
  • Aktif olan uygulamaları kaldırın veya bu seçeneği kapatın. İsterseniz kaldırılanlara dokunarak geçmişi görünüz   
  • Uygulamalar, internet siteleri olan ikinci başlıkla isterseniz tüm uygulamaların bağlanmasını engelleyebilirsiniz

Bu bölümde hem oyunlara bağlanma hem de internet sitelerine bağlantıyı kontrol edebilirsiniz. Kaldırdığınız uygulamanın sizin için önemli olduğundan emin olunuz. Örnek PUBG bağlantıyı kesebilirsiniz.

Facebook bağlı olan uygulamaları kaldırma
Facebook bağlı olan uygulamaları kaldırma
Facebook bağlı olan uygulamayı kaldırma
Facebook bağlı olan siteleri kaldırma

Aşağıya baktığınızda bağlantılı olabilecek alanlara ulaşacaksınız. Bilmediğinizin bağlantısını kesmeden önce araştırınız. Belki kullanmış olduğunuz bir hizmete erişiminizi keseceksiniz.

Facebook bağlı olan uygulamaları silme
İnternet sitelerini kaldırma

Virüslü bağlantılara dikkat ediniz

Verilen izinlerin bir kısmı istemsiz reklamlara neden olurken diğer kısımlarında ise sizin adınıza uygun olmayan şeylerin paylaşımı söz konusu olabiliyor. Bunların bazılarını kaldırmak istediğinizde sanki gerekliymiş gibi mesaj alabiliyorsunuz. Hatta kullanılan cihazda da bir şeyler bulaşabiliyor.

Sosyal hesaplara bağlanarak virüs taramasını yapan programlar bulunabiliyor. Örnek Eset’ in böyle bir hizmeti var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eskiden hesabına virüsün bulaştığını düşünenlerin hesaplarını incelediğimizde gözle görülür bir şeylere rastlamazdık. Oturum açtıkları sisteme baktığımızda işte oraya yerleştiğini görürdük. Hem elle hem temizleme yardımcı araçlarını birlikte çalıştırırdık.

Hesabınıza verdiğiniz izinleri kaldırmayacaksanız kesinlikle kısıtlayınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.