Facebook etiketlemeyi kapatmak için engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook’ ta otomatik etiketleme kaldırmak ve Facebook etiketlenmek istemiyorum gibi yardım isteyenler bu yazımız sizin için. Etiketleme nasıl kapatılır inceleyin…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook‘ ta biri paylaşım yaptığında beni etiketlemesini istemiyorum diyenler oluyordur her halde. Biriyle aynı karede görünmek istemiyorsunuz ama iradeniz dışında bir durum oluşmuşsa ve örnek Facebook’ ta bu fotoğraf paylaşılınca sizi etiketlemelerini istemiyorsanız veya genelinde etiketlenmek istemiyorsanız işte kökten çözüm haberimizde.

Etiketleme sadece resimlerde değil paylaşılan yazıda veya videolarda yapılmakta. Etiketlendiğinizde etiketleyen ve sizin hesabınızdaki herkes bu etiketlemeyi görecektir. Bildirim ayarlarınız açıksa sizede etiketlendiğinizin mesajı gelecektir. Bunun olmasını istemiyorsanız etiketleme nasıl kapatılır aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

Facebook etiketlenmeyi engelleme

Facebook uygulamasını açınız ve hesap ayarlarınıza giriniz. “ayarlar gizlilik” yazısına dokunduğunuzda açılacak. Sonra “zaman tüneli ve etiketlemeye” giriniz. En alttaki “onay” seçeneğine dokunup içerisine girip “etiket onayı” yanındaki onay butonunu açınız.

Facebook etiketlemeyi kapatmak için engelleme
Facebook etiketlemeyi kapatmak
Facebook etiketlenmeyi engelleme
Facebook etiketlemeyi engelleme

Etiketleme kriterlerini belirleyeceğiniz son görseli iyi incelemenizi öneriyoruz. Sorun çıktığında farklı seçeneklerin değiştirilip test edilmesi gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Facebook etiketlemeyi görenleri seçme
Facebook etiketleme engeli

Etiketlemeyi engelleyemiyorum çalışmıyor

Etiketleme engellenmiyor hatası yaşayanların bir kısmında hesaplarında yaptırım olma olasılığından izin verilmeyebilir. Aşağıdakilerin incelenmesi gerekiyor.

  • Ceza durumlarında izin verilmez.
  • Şüpheli görülen hesaplarda günü birlik kısıtlamaların olduğu durumlar vardır. Ertesi gün deneyin.
  • Cihazlardan ve bağlantıyla alakalı olma olasılığında daha önce kullanılmamış bağlantı ve sistemle giriş yapmaya çalışınız.
  • Profilinizde değişiklik yapılabiliyor mu kontrol ediniz. Ceza ve sistemdeki arızalarda bu aksaklık görülebilir.
  • Kişi engellemelerinde yaşanabilir.

Facebook etiketlemeyi görenleri seçme

Yukarıdaki gönderilen etiketlendiğinde, kimlerin görmesini istemiyorsanız yani kişiyi etiketlemeyi görmesini engelleyebilirsiniz. Aynı bölümde birde etiketlendiğinde senin etiketlendiğini kimler görebilir bunu da seçebiliyorsunuz. Eklemek istediğiniz bilgileri veya soruları yorum bölümüne yazınız.

Göremeyenler için kişinin engellemesi veya sistemden kaynaklı bir şeylerin olduğunu düşünebilirsiniz. Ceza alınma durumlarında bazı alanların çalışmadığı zamanlarla karşılaşabilirsiniz. Şüpheli duruma düşen hesaplarda da bu böyledir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.