Facebook gönderin topluluk standartlarımıza aykırı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook “Gönderin topluluk standartlarımıza aykırı olduğu için sadece sen görebilirsin” ve “Bu gönderi spam içeriklere ilişkin topluluk standarlarımıza aykırıdır” ne demek?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal ağların farklı farklı hata mesajları oluyor. Bazen oluşan bir hata kullanıcının yaptığı bir yanlış sonucu ortaya çıkarken, bazende uygulamanın sisteminde görülen beklenmedik hatalardan oluşabiliyor. Bu yazıda paylaşılan gönderilerde çıkan bir uyarıya değinmek istedik.

Facebook paylaşım yaptım ama yaptığım paylaşım görünmüyor diyeniniz var mı? Bir kaç kez aynı paylaşımı yaptığınızda sonuç aynı ise paylaşılan içerikle alakalı bir sorun var. Örnek görsel paylaşımında yayınlamaya çalışılan paylaşımın topluluk standartlarına aykırı olduğundan bahsetilmekte. Gönderinin incelenmesi için talep gönderdiğinizde tarafınıza dönüş yapılacağı belirtiliyor. Haklı veya haksız dahi olsanız ne yazık ki hızlı bir dönüş olmuyor. Gün içerisinde hiç olmadığını belirterek bir zaman kavramı bulunmamakta.

Facebook spam içerik olarak neyi algılıyor ki?

Açılan etiket, paylaşılan URL, uygunsuz bir kelime ve ithamlar buna neden olabiliyor. Birde kişisel bilgilerin izinsiz yayınlanması da bu kategoriye giriyor. Açmak gerekirse kullanıcılara rahatsız verilecek tüm paylaşımlar.

Bu uyarıyla karşılaşanlar itiraz talebini gönderip bir kaç gün beklemesi gerekebilir. Ya da gönderileni düzenleyip yeniden paylaşılabilir. Ama unutmamanız gereken aynı tarzta paylaşımlarda ısrarlı olmamanız. Aksi takdirde farklı ceza ile karşılaşabilirsiniz. Örnek 1 hafta, 1 ay veya 1 yıl paylaşım yasağı, beğeni yasağı veya takip gibi…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Facebook gönderin topluluk standartlarımıza aykırı
Facebook gönderin topluluk standartlarımıza aykırı

İkinci olan görselde spam olarak algılandığını belirtiyor. Devamı olursa o zamanda daha uzun bir kısıtlama uygulanabilir.

Facebook paylaşım görünmüyor
Bu gönderi spam içeriklere ilişkin topluluk standartlarımıza aykırıdır

Facebook topluluk standartlarımıza aykırı uyarısı

Facebook paylaşım görünmüyor veya paylaşım yapamıyorum diye yazanlara cevap olarak paylaşım engeli gelmiş olabilir. Detayına bakmak için aşağıdaki çan yani bildirimler simgesine dokunarak gelen uyarı var mı diye inceleyin.

Hesaplara uygulanan yaptırımlardan bazıları kişinin şüpheli duruma düşeceği hareketleri sergilemesi. Bu paylaşımlarda olabilir hesaba girerken de çıkabilir. Sık yapılan aşırı olan her şeyde bu sıfıra dahil edilebilir. Yapılacak bir süre hesabın kullanılmaması.

Bir çoğunun hemen hemen aynı şeylerden dolayı engel aldığını görüyoruz. Kişilerin bunu anlamaları için en son yaptığı şeyleri düşünmeleri gerekiyor. Bir veya iki gün içerisindekiler önemli olacaktır.

Şüpheli görünme durumları

Bazen oturumunuzu açarken kullandığınız internet veya farklı bölgelerden giriş yapılması şüpheli görülmeye neden olur. Bu çıktığında devam edenlere kurallarla alakalı uyarı metinleri çıkar.

Ceza alan hesaplarda da benzeri mesajların çıktığı zamanlarda bir bakmışsınız bilgilendirme e-postası karşı tarafa gönderilmemiş. Test adına bilgisayardan profile erişim yapılıyor mu bir kontrol edelim.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak