Facebook kalıcı hesap silme (kaç günde silinir)

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook hesabı kaç günde silinir sorularını eskiden daha sık karşılaşırdık. Şimdilerde pek umursanmıyor gibi görünüyor. Kalıcı hesap silme süreci biraz zaman aldığını söylemek istiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook hesabınızı kullanmak istemiyorsanız ilk önce hesap dondurmayı deneyiniz, baktınız hala kullanmayı düşünmüyorsunuz o zamanda kapatma sürecini başlatırsınız.

Artık hesap kullanmak istemeyen bazı kullanıcılar hesaplarını ya donduruyor ya da tamamen kapatıyor. Facebook hesabını tamamen kapatmak için hem direk adresini verdik hem de adımlarını resimli olarak anlattık. Bu işlemler hesaba erişimi olan kullanıcılar için geçerlidir.

Facebook hesabı Google’ dan nasıl silinir diye yazanları görüyoruz. Bu şekilde sorunların ulaşması adına başvuru adreslerini aşağıda paylaştık. Bunu genelde evlendikten sonra bayanlar tercih etmekte. Az da olsa erkeklerde başvurmakta. 

Dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Erişiminiz varsa aşağıdakilerle devam edin.
  • Şikayetlerle kapatma yoluna gidenlerin bu yöntemin çok zor olduğunu belirtelim. Şikayet edeceğiniz neden hesap içerisinde bulunmuyorsa bu dediğiniz olmayabilir.
  • Her ne olursa olsun bir türlü çözüme ulaşamadıysanız o zaman ağla ilgili hazırladığımız müşteri hizmetleri adlı linkle devam ediniz. İlgili konu içinde başvuru yapılabilecek çok sayıda bağlantı var.

Kalıcı hesap kapatma resimli anlatım

  1. Facebook hesabınıza giriniz.
  2. Aşağıdaki resimde ok simgesindeki gibi beyaz “Ok” işaretine tıklayınız.
  3. Ayarlar” bölümüne giriyoruz.
  4. Sonra “Facebook bilgilerin
  5. Facebook hesabını ve bilgilerini sil” yazan yerin yanındaki “Gör” tıklayınız.
  6. Son işlem “Hesabı sil” butonuna tıklamak. Çıkan yazıları iyi okuyunuz ve soonrasındaki uyarılara dikkat edin.
Facebook kalıcı hesap silme (kaç günde silinir)
Facebook kalıcı hesap silme
Facebook hesap silme resimli anlatımı
Facebook kaç günde silinir
Facebook hesap kapatma
Hesabım kaç gün içerisinde silinir

Tarayıcı kullanarak işlem yapma

  • Direk Facebook hesap kapatma adresi facebook.com/help/delete_account?show_form=delete_account giriniz.
  • Verdiğimiz URL adresi cep telefondan veya bilgisayardan tıklandığında eğer hesabınız açıksa direk Facebook hesap silme bölümü açılacak.
  • Burada size bazı öneriler sunulacak. Bunları denemek istemiyorsanız hesabı sil’le devam ediniz.

Facebook hesabı kaç günde silinir? Genel bilgi 2 hafta hesaba giriş yapmamak şartı var. Bu süre dolmadan şifre ile hesaba erişim yapıldığında hesap tekrar aktif olur. Tamamen hesap silme işlemi 90 gün sürmektedir.

Messenger’ da kalması için Facebook hesabı dondurma bu facebook.com/deactivate adresten yapılabilir. Bu seçeneği hesabınızı tamamen silmek istemiyorsanız kullanabilirsiniz. 

Facebook hesap dondurma tercihi

Hesabınızı kapatmak istemiyor ama rahatsız ediliyorsanız veya şimdilik kullanmak istemiyorum diyorsanız bunun için;

  • www.facebook.com/settings?tab=account girin
  • İsterseniz aşağıdakilerle devam edin
  •  “Ayarlar” / “Genel” / “Hesabı yönet
  • Hesabını dondur” adımlarını takip ediniz. 
Facebook hesap dondurma iPhone
Dondurma işlemini düşünenler

Google aramalarından hesap kaldırma talebi: Google iletişim adresleri için support.google.com/legal/troubleshooter/1114905 ve google.com/webmasters/tools/removals. Diğer şikayetlerinizi şikayet etme adresleri için bizimle yorumla iletişime geçiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesabıma erişimim yok kapatmak istiyorum diyenler için hazırladığımız yazımızı incelemenizi öneririz. Yukarıdaki öneri içerikte Facebook iletişim kanalları yer alıyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.