Facebook oyun ve uygulamaları açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook sosyal medya aracında kullanılan oyunlara bazen giriş sırasında hatalar alabilmekteyiz. Facebook oyunlarına giremediğimiz zaman bu sorun nasıl çözülür?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook uygulaması asıl amacı olan sosyal medya paylaşımını çok geride bırakarak farklı bir çok hizmeti kullanıcılarına sunmaktadır. Bu hizmetlere örnek verecek olursak oyunlar ve kullanıcılarına eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlayacak bir çok uygulama bu sistemde mevcuttur. Fakat bazen bu uygulamalara giriş yaptığınızda hata ile karşılaşabilmekteyiz. Aşağıdaki başlığımız altında bu hataların sebebini ve çözüm önerilerimizi bulabilirsiniz.

Facebook oyuna giremiyorum ve uygulamalar açılmıyor

Facebook sisteminde oyunları açamamanızın bir çok sebebi bulunmaktadır. Bu sebepleri ve nasıl çözebileceğinizi maddeler halinde sizlerle paylaşalım;

  • İlk olarak bilgisayarınızın tarih ve saatinin güncel olduğundan emin olunuz. Eğer tarih ve saatiniz çok eski bir zaman dilimini veya çok ileri bir zaman dilimini gösteriyorsa oyunlarınız açılmayabilir. Bunun için ekranın sağ kısmında yer alan tarih ve saate tıklayarak tarih ve saatinizi düzenleyiniz.
  • Diğer bir sorun ise tarayıcınızın yeni güncellemeler almasından sonra geçmiş uygulamaları çalıştırırken hata vermesidir. Bunun için kullandığınız tarayıcının geçmişini temizleyiniz.

Google Chrome tarayıcısı için;

Sağ üst kısımda yer alan simgeye tıklayınız. açılan ekrandan ise Seçenekler bölümüne tıklayınız. Ardından gelen menüden Gelişmiş Seçenekler yazısına tıklayarak işleminize devam ediniz. Karşınıza gelen ekrandan İçerik Ayarları yazısına tıklayınız. Yeni ekranda “Tüm çerezler ve Site verileri” seçeneğine tıklayarak işleminize devam ediniz. Son olarak ise Tümünü Kaldır tuşuna basarak geçmişi temizleyiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet Explorer tarayıcısı için;

Sağ üst köşede yer alan çark simgesine tıklayınız. Önceki sürümlere “Araçlar” bölümüne yeni sürümlerde ise “İnternet seçenekleri” yazısına tıklayınız. Karşınıza gelen ekrandan Gözatma bölümünde yer alan Sil tuşuna bastığınıza tarayıcınızın geçmişini silmiş olacaksınız. Bu işlemden sonra tarayıcınızı yeniden başlatınız.

Mozilla Firefox tarayıcısı için;

Tarayıcınızda bulunan araçlar bölümüne giriş yapınız. Gelen ekrandan Yakın Geçmişi Temizle yazısına tıklayınız. Bu bölüme girdiğinizde uygulama sizden zaman aralığı belirlemenizi isteyecektir. Her şey olarak seçtiğiniz aralıktan sonra Şimdi Temizle yazısına tıklayınız. Bu işlemden sonra tarayıcınızı yeniden başlatınız

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Son olarak ise bilgisayarınıza Flash Player, Java ve Shockwave Play uygulamaların en son sürümlerinin yüklü olduğundan emin olunuz.
Facebook oyun ve uygulamaları açılmıyor
Facebook oyun ve uygulamaları açılmıyor
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.