Falcon uygulaması nedir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yakın bir zamanda tespit ediline Falcon uygulamasını yine her zaman ki gibi FETÖ örgütü tarafından öğrenildi. Kullandıkları bazı programları onlarla Türkiye öğrendi. Peki Falcon ne işe yarar?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2016 yılının Temmuz ayında gerçekleşen darbe girişiminin ardından ortaya çıkan bilgilere göre, darbe emri 50 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Fethullah Gülen’den geldiği anlaşıldı.

Büyük bir yapılanmaya sahip olan Fethullah Gülen Örgütü’nün üye ve çalışanlarının tespit edilmesi ve devlet içerisinden temizlenmesine ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu bağlamda örgüt iletişiminin sağlandığı Bylock kriptolu haberleşme ağı MİT tarafından tespit edilmiş ve birçok örgüt üyesi yakalanmıştır. Tam her şey iyi gidiyor, devlet ve ülkece temizlendik derken Falcon adında yeni bir haberleşme ağı ortaya çıkmış ve yeni bir FETÖ dalgasının yaşanacağı öngörülmüştür.

Falcon uygulamasının amacı nedir?

FETÖ’nün Bylock uygulaması çökertildikten sonra, devlet ve ülke içerisinde barınmaya devam eden orta ve yüksek statüdeki üyelerin haberleşmesini sağlamak, örgütü yeniden harekete geçirmek ve para akışını sağlamak amacıyla kullanılan Falcon kriptolu haberleşme ağı ortaya çıkarılmıştır. Google üzerinden kullanılan Bulut mesajlaşma uygulamasına dahil olan Falcon ağında, şifrelenmiş girişler ve alıcılarının konum bilgileri gizlidir.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda, bilişim hizmetleri uygulamanın içine girerek kayıtlı olan üyeleri deşifre etmiştir. 2015 yılında faaliyete geçen uygulamanın 2015 ve 2016 yıllarında güncellendiği belirlendi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Falcon uygulaması nedir?

Falcon nasıl tespit edildi?

2018 Şubat ayı içerisinde Adıyaman’da düzenlenen operasyonlarda Fethullah Gülen’e ait olan videoları izleyen bir kişi tespit edilmişti. Tespit edilen kişinin izlediği videoların Falcon uygulamasından geldiği ortaya çıkarılmış ve incelemeye alınmıştı. 

Falcon Android ve Falcon iPhone sürümleri var mı? Suçla adı anılan çoğu program daha sonra resmi mağazalardan kaldırılmakta.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 19:09

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.