Galaxy Note 9 için Bixby 2.0 geliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung firmasının akıllı telefonlar için ürettiği ve günden güne geliştirdiği yeni yapay zeka uygulaması Bixby 2.0, Galaxy S9 için yeniden tasarlanıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bixby 2.0 nedir? Samsung’ un yapay zekaya sahip asistanı Bixby hızla büyümeye devam ediyor. Öyle büyüdü ki Apple’ ın Siri’ ne kafa tutuyor. 

Akıllı telefon sektörü her geçen yıl kendini geliştirmeye devam ediyor. Eğer gelişimler bu hızda devam ederse hayatımızda artık bir işlemi yapay zekaya sahip telefonlarımızla yapmaya başlayacağız. Akıllı telefonlar bu işlemlerini marka haline gelen uygulamalar aracılığı ile yapabilmektedirler.

Apple firması Siri uygulaması ile bu işlemi yaparken, Samsung ise Bixby uygulaması ile bu işlemleri yapmaktadır. Bu haberimizde Bixby 2.0 uygulamasının Galaxy S9 modelinde nasıl kullanılacağını sizlerle paylaşacağız.

Samsung’ tan Galaxy Note 9 için Bixby 2.0

Galaxy Note 9 için Bixby 2.0 geliyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung firmasının yazdığı yapay zeka uygulaması Bixby rakiplerine kıyasla daha fazla özelliğine rağmen rakipleri kadar yoğun olarak kullanılmamaktadır. Bixby uygulaması ile neredeyse telefonunuzun bütün özelliklerine ulaşabilirken bu kadar yetersiz kullanıcı olmasının en önemli sebebi dil desteğinin rakiplerine göre az olmasıdır. Bundan dolayı diğerleri kadar popüler olamamaktadır.

Fakat firma bu durumu bu halde bırakma niyetinde olmadığı görülüyor. Bixby uygulaması şuanki haliyle çamaşır makinelerine bile komut verirken firma bu uygulamasını Galaxy Note 9 ile bir adım öteye taşımaya taşıyor.

Bixby 2.0 yükleme: Samsung firması Galaxy Note 9 modelinde geliştirilmiş doğal dil desteği özelliği bulunan Bixby 2.0 uygulamasını kullanacak. Bu yeni telefon modeli ile gelecek olan Bixby uygulaması komutlara daha hızlı tepki vereceği aynı zamanda gürültülü ortamlarda komut veren kişileri duyabileceği bir uygulama olacağı söyleniyor. 

Bixby uygulaması Siri kurucularından biri tarafından geliştirildikten sonra Samsung firması tarafından satın alınmıştır. Samsung Bixby uygulamasının geliştirilmesinde 1000 kişilik çalışma grubu oluşturdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 03:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.