Galaxy S10 yüz tanıma kilidini kırma çok basit

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Galaxy S10 yüz tanıma kilidi açılabiliyor. Telefonun kilidini açmak için kişinin fotoğrafını kullanmak yeterli oluyor. Sorun için güncelleme yayınlanmış olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung akıllı telefon üretiminde son yıllarca sektör öncülerinden bir tanesi olarak anılıyor. Galaxy serisi ile de her geçen gün farklı özellikler eklemeye devam ederek yeni ürünler sunuyor. Galaxy ailesine eklenen son üye ise S10 olarak duyuruldu.

ABD sınırları içerisinde tanıtım ve satışına başlanan ürün hakkında en çok vurgulanan özellik olan yüz tanıma kilidi hakkında bazı olumsuz sonuçlar elde edilmeye başlandığı yönünde haberler konuşulmaya başlandı. Galaxy S10 yüz tanıma kilidinde güvenlik açığı olduğu yönündeki haberler ise kafa karışıklığı oluşmasına neden oldu.

Galaxy S10 yüz tanıma kilidini kırma şikayeti

S10 serisinin en önemli özelliklerinden bir tanesi olan yüz tanıma sistemi güvenlik seviyesini en üst aşamaya getirmek amacıyla kullanılması planlanan bir özellik olarak aktarıldı. Kullanım şekli ise telefonun sahibinin yüzünü ekranda görmeden telefondan herhangi bir işlem yapılmasına izin vermemesidir. Bu şekilde çalışan telefonun daha güvenli olması beklenirken çok basit bir şekilde güvenliğin aşılabildiği yönünde video paylaşımları yapılmaya başlandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxy S10 yüz tanıma kilidini kırma çok basit

Galaxy S10 yüz tanıma kilidinde güvenlik açığı

Yüz tanıma teknolojisi ile çalışan telefonun normal şartlar altında çalışma prensibine göre telefon kullanıcısının yüzünü gördüğünde ve algıladığında açılması gerekiyor. Ama çekilen şikayet videolarında başka bir telefonda bulunan kullanıcı fotoğrafını bile gerçek olarak algılayan telefonun kilidi açtığı görülüyor. Bu durumda sadece kilidi açmak için kullanıcının bir resmi yeterli oluyor. Bu durum karşısında firmanın açıklama yapması bekleniyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.