Galaxy S8 ve S8+ telefonda eski Gear VR uyumlu mu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung' un çıkardığı yeni telefon modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S Plus' da eski Gear VR gözlüğü çalışır mı? Gear VR desteği var mı? Ne yazık ki eski modeller çalışmamakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung firması mobil sektördeki ilerleyişini sürdürmektedir. Hem yazılım hemde donanımsal olarak mükemmele yakın akıllı telefon modelleri piyasaya çıkarmaktadır. Özellikle yazılım olarak değerlendirecek olursak google firmasının ürettiği ve geliştirmesini yaptığı android işletim sistemini samsung kendi telefon modellerine uyarlayarak kendine has bir tasarım ile kullanmaktadır.

Android işletim sistemini kullanan firmaların ürettikleri telefonlara baktığınızda genellikle hepsi birbirinin tekrarı görünümündedir. Fakat samsung kendine özgü tasarımlar yapabilmeyi başarabilmiştir. Yazılımda yakalamış olduğu başarıyı firma donanımda ve cihaz tasarımında da başardığını söyleyebiliriz. Özellikle son telefon modeli Galaxy S8 modeline baktığınızda bir tasarım harikası olduğunu söyleyebiliriz. Genel tasarımı güzel olan telefonun özellikleri bakımından da ileri düzeyde olduğu bellidir. Şimdi bu kadar ilerleyen bir akıllı teknolojisinde firmanın daha önceki yıllarda çıkan Gear VR gözlükleri çalışır mı? Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Galaxy S8 ve  Galaxy S8+ telefonda eski Gear VR kullanılabilir mi

Galaxy S8 ve S8+ telefonda eski Gear VR uyumlu mu

Samsung firmasının en son gözdesi Galaxy s8 modelinde önceki Gear VR gözlüklerin çalışıp çalışmadığına bakmadan önce Gear VR gözlüğü nedir sorusuna cevap vermeye çalışalım. Gear VR iki kelime ile tanımlarsak sanal gerçeklik gözlüğü demektir. Akıllı telefonlarınızda ye alan bütün içerikleri kontrolleri gözlükten yapılarak oynatabilir izleyebilirsiniz. Bu gözlüklerde izlediğiniz görüntüler tabiki telefonunuzda izlediğinizle aynı olmayacaktır. Adından da anlaşılacağı gibi sanal gerçeklik teknolojisi ile izleyeceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxy S8 (SM-G950F) & Galaxy S8+ (SM-G955F)  model numaraları ile üretilen telefonlarda eski Gear VR yani sanal gerçeklik gözlükleri çalışmamaktadır. Peki neden en son çıkan bir modelde bazı sanal gerçeklik gözlükleri çalışmamaktadır. Bu sorunuzun cevabı ise uyumluluk sorunudur. Yeni çıkan Galaxy S8 telefonları boyut farkından eski gear VR’ler ile uyumluluk sağlamamaktadır.

Galaxy S8 ve Galaxy S+ telefonlarında Gear VR yani sanal gerçeklik kullanmak isteyen kullanıcılar Gear VR cihazının SM-R324 modelini almaları gerekmektedir. Bu modeli aldığınızda bu özelliği telefonunuzda kullanabileceğinizi samsung belirtmiştir.


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 10:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.