4K TV nedir ve alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

4K, televizyon sektöründe öne çıkan özelliklerden bir tanesi de 4K görüntü kalitesidir. Peki 4K görüntü kalitesi nedir? 4K görüntü ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Televizyon sektörü gelişmesiyle birlikte gelen yayın çözünürlüğü de bu doğrultuda gelişmektedir. İşte o yayınlardan bir tanesi olan 4K görüntü kalitesi ile ilgili bilgiler aşağıdaki başlığımız altında sizlerle paylaşacağız.

4K yayın teknolojisinin gelişmesi ile birlikte televizyon piyasası da baştan aşağı yenilendiğini söyleyebiliriz. Bu yenilnen televizyonlar içerisinden hangi modelleri veya hangi özellikleri alabileceğiniz konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Peki ilk önce kendimize şu soruyu soralım. Bir Smart TV alırken nelere dikkat ederiz? Televizyonun büyüklüğü mü, yoksa tasarımı ve çözünürlüğü mü ? 

Bu sorumuza geçmeden önce ilk olarak 4K teknolojisinin ne anlama geldiğini açıklayalım. Aldığınız herhangi bir markanın doğal çözünürlüğü 3840 X 2160 pikseli destekliyorsa aldığınız televizyon 4K özelliğine sahiptir. Tabiki bu sadece yerli değildir. Çünkü gelen yayını televizyonun içerisine de 4K almanız gerekmektedir. Bundan dolayı televizyon içerisinde yer alan uydu alıcınız 2160p 50i özelliğinde olması gerekmektedir. Burada şuna dikkat ediniz alıcınız 50i değilse yani 30i ise 4K yayın yapan bir çok kanalı bu kalitede izleyemezsiniz.

4K TV nedir  Alırken nelere dikkat etmeliyiz

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bundan dolayı aldığınız televizyonlarda hangi marka olursa olsun doğal çözünürlüğe ve uydu alıcısının bu yayını destekleyip desteklemediğine bakınız. Bundan dolayı yukarıda sizlere sorduğumuz sorunun cevabı bizce çözünürlüğüdür. Eğer televizyonunuz yüksek bir çözünürlüğe sahipse daha kaliteli görüntüler izleyebilirsiniz. Ayrıca kavisli olarak üretilen bazı modeller bu görüntü kalitesini biraz daha artırmaktadır. Her boyutta televizyonda kavisli ekran bulabilirsiniz.

Son olarakta HDR teknolojisinden bahsedelim. HDR teknolojisi görüntüleri koyu, orta ve açık parlaklıklar ile değerlendirerek daha kaliteli görüntüler sunabilmektedir. Özellikle 1000 civarı HDR özelliği olan televizyonlar almanızı tavsiye ederiz.


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 16:26

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir