Airties Air5442 modem kurulumu nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Airties Air5442 kablosuz ayarları, modem arayüz şifresi ve kurulum için gerekli ayarları nasıl yapılır resimli anlatıma bakarak kolayca yapabilirsiniz. Wifi bağlanmıyor ise!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Airties Air5442 modem kurulumu ve kablosuz kurulum ayarları bu makalemizde yayınlayacağız. Airties modem ayarlarını düzgün bir şekilde yapılmadığı zaman internet bağlantısı bilgisayarınıza gelmeyebilir. Airties Air5442 modem kurulumu ayarlarınızı bu haberimizde resimli olarak anlatmaya çalışacağız.

Wifi bağlanmıyor veya kopma sorunu yaşarsanız ilk önce kanal seçeneğini teker teker değiştirerek deneyiniz. Bağlantı kopmalarını analiz için modem ışıklarının anlamı haberine bakınız. 

İlk önce kurulum için ilk yapmanız gereken ayarlar sayfasına ulaşmanızdır. Şimdi maddeler halinde Air5442 kurulumuna geçelim;

Airties Air5442 modem kurulumu

  • İlk önce bilgisayarınızdan herhangi bir tarayıcı açınız. Ardından adres çubuğu bölümüne 192.168.2.1 numarasını yazıp enter tuşuna basalım.

Airties Air5442 modem kurulumu nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Karşınıza aşağıdaki gibi şifre ekranı gelecektir. Kullanıcı adı ve şifrenizi girip tamam tuşu ile devam edilim.

Airties modem kurulumu nasıl yapılır

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi modem kurulum ayarlarına ulaşmış olacaksınız. Sol tarafta modem kurulumu yapacağınız menü seçenekleri yer almaktadır. Buradan 3. sırada bulunan “internet” bölümüne tıklayınız. Açılan menü içerisinden ilk kısımda bulunan “internet ayarları” bölümünü seçiniz. Ardından sayfanın sağ tarafında “internet (WAN) Ayarları” başlığı altında sayfa açılacaktır. Açılan sayfa içerisinde yer alan “Düzenle” yazısına tıklayınız. 

Airties modem kurulumu

  • Yukarıdaki düzenle seçeneğine tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Açılan bölümde yer alan “DSL Kullanıcı Adı” bölümüne internet sağlayıcınızın sizlere verdiği kullanıcı adını, “DSL Şifresi” bölümünede yine sağlayıcınız tarafından oluşturulan şifreyi giriniz. Ardından Kaydet tuşuna basarak girdiğiniz ayarların kaydedilmesini sağlayınız. Bu aşamada iken internet kontrolu yapmanız faydanızadır. İnternetin modeminizde olup olmadığını ethernet kablosunu modeminize bağlayarak bilgisayarınızdan test edebilirsiniz.

Airties modem kurulumu 2017

Airties kablosuz modem ayarları

  • Yukarıdaki işlemden sonra intetnet bağlantınızda herhangi bir sorun bulunmuyorsa şimdide Airties Air5442 modemde kablosuz wifi ayarlarına geçelim. Yine açılam ayarlar menüsünden sol tarafta yer alan “Kablosuz” bölümüne giriniz. Açılan sayfada üst kısımda bulunan “Kablosuz Ağ Etkin” yazısının yanında bulunan kutucuğu aktif hale getirerek kanlosuz internetinizi çalıştırabilirsiniz. Buradaki kutucuktan onaylamayı kaldırdığınızda kablosuz internetiniz devre dışı kalacaktır. Daha sonra Kablosuz bölümünün altında bulunan Kablosuz Ağ Ayarları seçeneğine tıklayınız.

modem kurulumu nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Yukarıdaki seçeneğe tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi kablosuz bağlantı ayarları açılacaktır. Burada kablosuz bağlantınızın güvenlik türünü ve şifrenizi girebilirsiniz. Bağlantı güvenlik ayarını aşağıdaki gibi WPA +WPA2 şeklinde yapınız.

Airties kablosuz modem ayarları


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 19:29

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.