Bilgisayarda kendiliğinden reklamlar çıkıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayarda İnternet Explorer ve Google Chrome açtığımda internette girdiğimde kendi kendine reklam açılıyor. Virüs bulaştı çözümü nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarınızda virüs olduğunu ya da bilgisayarınıza zararlı bir yazılım bulaştığını chrome, mozilla ve internet explorer tarayıcılarında sürekli kendiliğinden açılan reklamları gördüğünüzde anlayabilirsiniz. Kullandığınız internet tarayıcısında sürekli reklamlar çıkıyor ve bilgisayarınızı kullanmanıza izin vermiyorsa bilgisayarınızda kesinlikle virüs var demektir.

Bu virüsler genellikle internet sitelerinde tıkladığınız linklerden ya da e-mail adresinize gönderilen virüs içerikli dosyaları açtığınızda bulaşır. Kendiliğinden açılan bu sayfaları yada bilgisayarınıza bulaşan virüsleri temizlemek için bilgisayarınızda online çalışan bir virüs programı kullanmanız gerekiyor. Sadece bir program yükleyip çalıştırarak tüm bu virüslerden ya da kendiliğinden açılan bu reklamlardan kurtulabilirsiniz.
Bu işlemleri yaparken size yardımcı olmak açısından aşağıdaki görselleri hazırladık. Bu görsellerden yararlanarak bilgisayarınızda online virüs taraması yapıp kendiliğinden çıkan reklamlardan ve virüslerden kurtulabilirsiniz. 

İşlemlere başlamak için öncelikle malwarebytes programını indirmeniz ve bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor.

Reklam virüsü temizleme

Malwarebytes indir, malwarebytes apk indir, gibi kelimeleri kullanarak programı bilgisayarınıza indirelim. İndirme işlemini malwarebytes uygulamasının kendi resmi sitesi aşağıdaki resimde olduğu gibidir. Aşağıdaki işlemleri yaparak programı indirip çalıştırabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarda kendiliğinden reklamlar çıkıyorWindows 10 kendiliğinden reklamlar çıkıyor

Aynı zamanda Eset’ in online virüs temizleme programı da kullanılabilir. Tarayıcı ayarlarından da virüs uzantıları silinmeli.


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 09:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.