Bilgisayarda telefonda ekran fotoğrafı nasıl çekilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayardan, cep telefondan ve tabletten ekran fotoğrafı görüntüsü çekmek ve düzenleme yapmak çok kolay. Web sitesinin fotoğraf, resim ve video görüntülerini almak! Telefondan ekran görüntüsü alamıyorum.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s – SE, iPhone 6, iPhone 7, Android Samsung Galaxy A ve J serisi, Galaxy S4 S5 S6 S7 S8, Note, LG, Sony Xperia ve HTC telefonlarda ekran görüntüsünü alma çekme nasıl yapılır? Cep telefondan ekran görüntüsü alamıyorum!

Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayardan ister Paint ile ister Lightscreen programı ile erkan görüntüsünü kolay yoldan alabilirsiniz.

Cep telefonlarından ve tabletlerden ise cihaz destekliyorsa tuşlarla alabiliyorsunuz. Örnek iPhone telefonda Home (menü) ve Güç (açma kapatma) tuşlarına aynı anda basarak alabiliyorsunuz. Android telefonlarda Ses açma + Menü veya Ses kısma + Menü ya da Ses açma + Ses kısma tuşları ile görüntü alınabiliyor.

Eğer cep telefonunuzda bu şekilde bir özellik yoksa Android cihaz kullanıcıları Google Play mağazasından ücretsiz ekran görüntüsü alma uygulamalarını deneyebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefondan ekran görüntüsü alma

telefondan görüntü alma

Windows bilgisayardan ekran görüntüsü almak için alacağımız görüntü açıkken klavyeden “Prt Sc Sys Rq” tuşuna basıp çekiniz. Sonra klavyeden “Windows pencere simesi ve R” tuşlarına basıp çekiniz. Açılan bölümde “” yazan boş alana “mspaint.exe” yazıp enter yapıp açılan Paint’ e ister mause ile ister klavyeden “Ctrl + V” tuşları ile kopyaladığınız ekran görüntüsünü yapıştırınız.

Bilgisayarda telefonda ekran fotoğrafı nasıl çekilir
telefonda ekran fotoğrafı nasıl çekilir

ekran fotoğrafı çekme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Lightscreen programı ile ekran fotoğrafı alma

Alternatif olarak bilgisayarınıza “Lightscreen” programını yükleyerek kolay yoldan ekran görüntülerini alabilirsiniz. İster tam ekran ister sizin belirlediğiniz alanın görüntüsünü alabilirsiniz.

android telefondan ekran görüntüsü alma


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 14:08

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.