İnternetten film izleyenlere kötü haber! Bakanlık yasak getiriyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, telif hakkı içeren filmleri yasa dışı olarak internet üzerinden izleyen kullanıcılara yönelik ciddi yaptırımların olacağı bir düzenleme getireceklerini açıkladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanıcıların yasal olmayan şekilde telif hakkı içeren filmleri internet üzerinden izlemesine yönelik tedbir alacaklarını ve bu konuda kullanıcıları engelleyici adımlarla internet üzerinden korsan film izlenmesinin önüne geçeceklerini duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız meslek birliğiyle birlikte sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor” dedi.

5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu‘nda değişiklik yapılmasına ilişkin hazırlanan taslak hakkında yapılan açıklamanın detayında, korsan film izlemenin veya başka bir deyişle bir sanat eserinin izinsiz olarak kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin arasında kullanıcıların internet üzerinden korsan film izlemeleri tespit edilmesi durumunda internet bağlantılarının yavaşlatılmasından, internet erişiminin yasaklanmasına kadar bazı caydırıcı adımlar yer alıyor.

İnternetten Film İzleyenlere Kötü Haber

İnternetten film izleyenlere kötü haber

Genel anlamda tüm sanatçıların ve sanat eserlerinin korunmasına yönelik alınan bu tedbirlerin, aynı zamanda korsan uygulama indiren kullanıcıları da kapsayıp kapsamayacağı henüz belli değilken, diğer taraftan caydırıcı cezaların ne kadar süreyle uygulanacağı bilgisi de henüz netlik kazanmış değil.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her ne kadar internet üzerinde getirilen yasaklar konusuna olumlu bakmıyor olsak da, bu adım sanatın gelişmesi ve ülkemizdeki film sektörünün de Avatar gibi filmler yapabilmesi açısından önemli bir amaç teşkil ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan bu yasa taslağına yönelik görüşlerinizi ve önerilerinizi bildirebilmeniz için taslak 30 gün boyunca bakanlığın resmi sitesinde yayınlanacak.
Buradan önerilerinizi iletebilirsiniz: telifhaklari.gov.tr/kanuntasarisi/index


Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 18:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir