Kablosuz internetimde sürekli kopmalar oluyor ne yapmalıyım

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Kablosuz internet bağlantısı yaptığımda devamlı kopmalar kesilmeler yaşanmaktadır. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Wifi kablosuz bağlantıda kopma sorunu internetim gidiyor çözümü!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz bağlantı en çok kullandığımız bağlantı türüdür. Artık modemlerimizde var olan ethernet bağlantı tütünü nerede ise kullanmamaya başladık. Kablosuz bağlantı, ethernet bağlantısı kadar kaliteli veri aktarımı sağlamasada vermiş olduğu kablosuz özgürlüğünden dolayı çok tercih edilmektedir. Peki bu kullandığımız kablosuz internet bağlantısında zaman zaman yaşanan kesilme ve kopmalara çözüm olarak neler yapabiliriz. Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımızın altında bulabilirsiniz. 

İnternet bağlantım sürekli kopuyor gidiyor

Kablosuz internetimde sürekli kopmalar oluyor ne yapmalıyım

Kablosuz internette sürekli kopma oluyor çözümü nedir?

Kablosuz internet bağlantılarında yaşanan sorunların büyük çoğunluğu çevrenizde bulunan çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı bu kesintileri iki ayrı başlık altında inceleyeceğiz; www.andronova.net

Modem ve kullandığınız cihazların durumları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aşağıdaki durumları kontrol ederek gerekli değişiklikleri yapınız;

  • Modemi kapatıp açınız. Modem ışıklarını analiz ediniz. 
  • Kablolarda ek varsa kopmalara neden olabiliyor. Özellikle ekli alanın açıkta kalması. İmkan varsa tek kablo haline dönüştürülmesi.
  • Telefon, fax veya pos cihazı kullanıyorsanız Sprinter kullanılmalı. Bağlantıların doğru olduğundan emin olunuz.
  • İnternet sağlayıcınız (Türk Telekom / TTnet, Türknet, Doping, Superonline, Kablonet, Vodafone, Türksat ve BiriADSL) ile iletişime geçiniz.
  • İnternet gittiğinde modem ışıklarından hangileri yanıyor hangileri sönüyor. ADSL ışığı sönüyorsa alt yapı, genel durum veya kablolar kaynaklı bir durum olabilir. İnternet ışığı yanmıyorsa modem resetlenip tekrar kurulması gerekebilir. Bazı durumlarda geçici sorun olabiliyor.
  • Evinizde ve işyerinizde bulunan kablosuz internet bağlantısını kaliteli kullanabilmek için kullandığınız modemi Müzik seti, mikrodalga, fırın, çamaşır/bulaşık makinesi, buzdolabı ve benzeri cihazlardan daha uzaklara yerleştiriniz. Bu tarz elektronik ev alatleri kullandığını modem ile cihazınızın arasında olduğu zaman kullandığınız kablosuz internet bağlantı sinyalini etkileyerek kablosuz bağlantı kalitesini düşürmektedir.​
  • Yukarıdaki düzenlemeyi yaptığınız halde halen sorun devam ediyorsa modeminiz ve cihazınız arasında bulunan duvar kalınlığı internet bağlantısını olumsuz yönde etkilemektedir. Bundan dolayı duvar kalınlığının az olduğu yerlerde modem ve cihazınızı konumlandırınız.
  • Modem arayüzünden kanal ayarını değiştiriniz. Öneri 11 varsa 13 olması. Bazı durumlarda tam tersi işleyebiliyor. Yani daha düşük değerler kullanılması gerekebiliyor. Nedeni aynı kanalın fazlaca kullanılması.
  • Modem kaynaklı bir sorun olabilir. Modem yazılımı güncellemesi gerekebilir. Varsa farklı bir modemde deneyiniz.

Yukarıdaki durumları ortadan kaldırdığınızda modeminizden aldığınız sinyali daha kaliteli bir şekilde alabilirsiniz.

Çevrenizde bulunan başka kablosuz ağ sinyalleri

Çevrenizde bulunan modemlerin sinyal kanal değerleri sizin modeminizdeki ile aynı ise szin siyallerinizin yer aldığı kanal diğer modemin kanal değerlerinden etkilenmektedir. Hata burumda bazen internet bağlantınız durma seviyesine kadar düşebilmektedir. Bu durumda çözüm olarak modeminizin kablosuz bağlantı ayarlarına giriş yaparak kablosuz kanal ayarlarınızı otomatik yaparak tekrardan modeminizi yeniden başlatınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 09:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir