Numara taşıma sorgulaması nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kullanmış olduğunuz GSM hattınızı farklı bir operatöre taşırken, taşınıp taşınmadığını nasıl sorgulayabiliriz? Edevlet üzerinden numara taşıma sorgulaması nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefonu artık her yaş grubunda ve her gelir düzeyinde bulunan kişilerde bulunmaktadır. Cep telefonu artık zaruri ihtiyaç listelerinde yer almaktadır. Cep telefonu üretimi yapan firmaların satışlarına bakıldığında bir yılda milyonlarca telefon satıldığını göreceksiniz. Bu telefonlar tabiki bir gsm hattı ile çalışmaktadır. Yani ne kadar cep telefonu  varsa o kadar da cep telefonu hattı bulunmaktadır.

Bu kadar çok abonenin olduğu bir sektörde her ülkede bir kaç tane gsm operatörü bulunmaktadır. Ülkemizde de cep telefonu hattı veren 3 farklı firma bulunmaktadır. Bu fimalar Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom Avea. Cep telefonu hattı aldığınız ilk dönemlerde hangi operatörden hat aldıysanız o hattın sadece o firmada kullanabiliyordunuz. Her operatörün kendine ait bir numara kodu bulunuyordu. İşte o kod ile karşınızdakinin  hangi operatörü kullandığını bilebiliyordunuz. Herhangi bir şekilde firmalar arası aynı numaranın taşınması mümkün değildi. Eğer farklı bir operatörün kampanyası sizin hoşunuza gittiğinizde yeni bir hat almanız gerekmekteydi.

Numara taşıma sorgulaması yapma

Fakat gelişen teknoloji ile birlikte artık bu sorun ortadan kaldırıldı. Günümüzde artık numara değişikliği yapmadan yeni bir hat almadan var olan hattınızı istediğiniz bir gsm operatörüne taşıyabilirsiniz. Örnek verecek olursan Vodafone firmasına ait 0542…… numaralı hattınızı Turkcell firmasına hattınızı 0532….. ile başlayan bir numara almadan yine Turkcel’de 0542……’li olarak kullanabilirsiniz. bu sisteme numara taşıma denir.

Numara taşıma işlemleri genellikle geçmek istediğiniz operatöre göre değişiklik göstermektedir. Bu taşıma sura 3 gün ile 7 gün arasında değişmektedir. Ayrıca numara taşıma sırasında telefon hattınız en fazla 15 dakika boyunca kapanmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Peki bu 7 günlük süre içerisinde taşıma işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını nasıl öğrenebiliriz. bunu öğrenebilmeniz için edevlet sistemine girerek BTK‘nin sitesinden işlem yapmanız gerekmektedir.

Sorgulama turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima adresine girerek eğer e-devlet giriş şifrenizi bulunuyorsa 7/24 numaranızın taşınıp taşınmadığını sorgulayabilirsiniz. Alternatif olarakta geçiş yaptığınız operatör müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. 

Numara taşıma sorgulaması yapma


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 19:18

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.