Superonline fiber modem kablo bağlantıları nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Superonline modemde ethernet kablosu, elektrik kablosu internet kablosu nereye takılacağı ve bağlantı sorunları! TTnet Türk Telekom, Doping, Biri ADSL, Vodafone ve TürkNet!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet daha önceki makalelerimizde belirttiğimiz gibi vazgeçilmez oldu artık herkes için. Fakat internet dediğimiz veri trandferini kullanabilmemiz için evlerimizde cihazlarımıza interneti ulaştıran bir modeme ihtiyaç duymaktayız. Bu haberimizde Superonline firmasının abonelerine vermiş olduğu modemlerde internet bağlantısının nasıl yapılacağı modemin çalışabilmesi için elektrik kablo bağlantısının nasıl yapılacağı ayrıca modeme kadar gelen internetin evlerde kullandığınız bilgisyarlara aktarılırken kullandığınız ethernet kablosunun nereye takılacağını bu makalemizde yayınlayacağız.

Not: Modem bağlantılarını doğru şekilde yaptıysanız ve internet erişiminiz yoksa modem üzerinde DSL ve İnternet ışıkları ile sorunu analiz edebiliriz. DSL lamba ışığı yanmıyorsa telefon hattında, kablosunda veya internet sağlayıcı kaynaklı sorun olabilir. İnternet ışığı yanmıyorsa IP alamadığı nedeniyle olur. Modemi resetleyip yeniden kurulum yapınız. Bazı durumlarda geçici hatsal sorunlar nedeniyle de internet ışığı yanmayabiliyor.

Superonline diğer internet sağlayıcıları gibi internet abonesi olduğunuzda ister fiber ister adsl sizlere modem hizmeti sunmaktadır. Ayrıca superonline modemlerinde internet kullanmanız için internet paketleri sınduğu gibi ayrıca sizlere kendi numaraları üzerinden telefon hattı tarifeleride sunmaktadır. Bundan dolayı sizlere iki farklı bağlantı yapımı anlatacağız. İlk olarak telefon olmadan sadece internet aboneliğinizin olduğunu düşündüğümüz bağlantı ile başlayalım.

İnternet bağlantısı

Superonline modem bağlantılarını resimli olarak sizlere aktaracağız. Buradaki anlatacağımız ayarları diğer modemlerde de yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi dört farklı işlem bulunmaktadır. Bizler bu kısımda sadece üç işlemi kullanacağız. ikinci sırada yer alan telefon bağlantısını ise bir sonraki başlığımız altında anlatacağız. İlk olrak herşeyden önemlisi modeminizin çalışabilmesi için modeminize elektrik ulaşmasını sağlamalısınız. Yapmanız gereken evinizde veya işyerinide bulunan herhangi bir prizden modeminizin güç kablosu ile modemin arkasında ve genellikle ilk sırada bulunan yere kabloyu takınız. Eğer elektrik şebekenizde herhangi bir sorun bulunmuyorsa modeminize elektrik ulaşacaktır. Bu işlem ardından power tuşuna basarak modeminizi açınız. Böylelikle eklektriğin modeminize geldiğiniz görebilirsiniz. Güç bağlantısının yanında yer alan phone bağlantılarını boş bırakınız. Daha sonra onun yanında bulunan LAN diye adlandırdığımız bağlantılar gelecektir. Buradakilerden herhangi birinden ethernet kablonuz ile modem ile bilgisyarınız arasında bağlantı kurunuz. Ethernet kablonuzun bir ucunu bilgisayara diğer ucunu ise LAN bağlantısına takınız. Son olarka ise modeminizin en sonunda bulunan ve genellikle internet diye yazan bölümede evinize kadar getirilen internet kablosnun bağlantısını takınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superonline fiber modem kablo bağlantıları nasıl yapılır

İnternet ve telefon bağlantısı

Yukarıdaki başlığımızda modem elektrik, ethernet ve internet kablolarının nasıl bağlanacağını anlattık. Bu bölümde ise eğer internet sağlayıcınız sizlere telefon hizmetide veriyor ise telefonunuza çekeceğiniz kablonun hangi bölümde bulunan yere takılacağını anlatacağız. Aşağıdaki resimde göründüğü gibi yukarıda boş bıraktığınız ikinci bölümüde telefon cihaznıza giden kabloyu bağlayacaksınız.

modem kablo bağlantıları nasıl yapılır


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 22:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.