Gmail ileri tarihli mail atma veya ileri saatte zamanlanmış e-posta

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Gmail bölümünde yeni seçenekler eklenmiş. Gelen yeni özellik "Ertelenenler" ve "Zamanlanmış" nedir ne demek veya ne işe yarıyor? İşte zaman ayarlı e-posta mail atma.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Gmail ile gelen yeni özelliği fark ettiniz mi? Mail gönder butonuna eklenen ok işaretine dokununlduğunda “Gönderme zamanını planla” seçeneği açılıyor. Peki “Ertelenenler” ve “Zamanlanmış” nedir ne işe yarar? 

Çıkmadan önce duyurulan bu yeni özellik kademeli olarak kullanıcılarının hizmetine açıldı. Artık planlanan zamanda mail gönderme işlemini yapabilirsiniz. Özellikle yoğun zamanlarda işe yararaycak bir özellik. Google, daha önce de atılan maili belli bir zaman içerisinde geri alma şeklinde bir yeniliği hizmete açmıştı. Bu özellikte çok işe yarayacak şekilde hazırlanmış.

Gmail zamanlı e-posta gönderme

Gönderme zamanını planla, Google tarafından yeni açılan bu özellikle yoğun bir iş gününde planladığınız saatlerde veya tarihlerde göndermek istediğiniz e-postları ayarladığınız tarih ve saat içerisinde gönderiyor. Bu özelliğe benzer bazı uygulamalarda çıkan veya çıkarılmak üzere olan özellikler var.

Peki zamanlanmış diye bir seçenek Gmail seçeneklerinde çıkıyor. Nedir bu seçenek?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gmail zamanlanmış nedir?

Belli bir tarihlerde göndermek için not aldığınız mailleri isterseniz Gmail panelinden zamanlayarak gönderebilirsiniz. Çoklu gönderme özelliğine sahip bu yenilikle gönderilecek metini hazırlayıp zaman ayarını yapamnız yeterli. İşte bu hazırlanan planlamayı daha sonra görmek için bakmanız gereken bölümün adı zamanlanmış başlığı.

Yeni bölüme girdiğinizde üst başlıkta “Planlı klasöründeki iletiler planlandıkları saatte gönderilir” uyarısıyla karşılaşacaksınız. Pek aksadığı şimdilik görülmeyen bu yenilik gerçekten mail trafiği için önemli bir yükü sırtınızdan almış olacak.

Ertelenenler seçeneği ise ertelenen gönderileri bulacağınız bölüm olarak çıkarılmıştır. www.andronova.net

Gmail ileri tarihli mail atma veya ileri saatte zamanlanmış e-postaGmail zamanlı e-posta göndermeGmail zamanlı mail göndermegmail mail geri almazamanlanmış ne demekGmail zamanlanmış mail nasıl gönderilir?

Gmail zamanlanmış mail nasıl gönderilir?

  • Mail gönderimi için “Oluştur” butonuna dokunun
  • Mail gönderileceğiniz kişiyi kime bölümüne yazın
  • Göndereceğiniz metni ve resimleri ekleyin
  • En altta mavi “Gönder” butonunun yanında aşağıya doğru ok’a dokunun
  • “Gönderme zamanını planla” dokunun
  • “Yarın sabah, yarın öğlenden sonra, Pazartesi sabahı veya aşağıda “Tarih ve saat seç” dokunun
  • İstenilen tarih ve saat seçildikten sonra planlama otomatik olarak işleme alınacak. Yani metni daha önce yazınız

Bilgi: Gönder seçeneğine tıklamadan önce göndermek istediğiniz yazıyı hazırlanmış olmanız gerekiyor. Eğer işlemden sonra yapmayı planlıyorsanız, gönderilecek yazı eklemeden otomatik planlama bölümüne alacak. Yanlış bir işlem oldu ise ekrana “Geri al” seçeneği gelecek. Ya da zamanlanmış bölümüne girerek düzenleme işlemini yapabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 16:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak