Godaddy alan adı transferi resimli anlatım

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Godaddy alan adını başka firmaya transferi nasıl yapılır resimli anlatım işinize yarayacak. Godaddy hesaplar arası domain transferi için direk size bağlantı adresini verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Godaddy alan adı transferi nasıl ve nereden yapılır kısa bir sıralamalı ve resimli anlatımımız olacak. Paneli biraz karışık olan şirketin iç domain transferi ve dışa transferi için tek panelden takip bölümü bulunuyor. Bu bölümden alan adı transferini onaylamanız gerekiyor.

Godaddy domain transferi yapmadan önce alan adı kilidini kapatmanız gerekiyor. Aksi durumda işlem yapamayacaksınız. İşleme başlamadan önce domain bitiş süresine dikkat ediniz. Genelde domain transferi 1 hafta içerisinde tamamlanır ama bazen 1-3 gün içerisinde işlem onaylanabiliyor.

Godaddy domain transferi nasıl yapılır

  • Godaddy.com’ a şifrenizle giriş yapınız
  • Sağ üst köşeden isminize tıklayın
  • Alan adını yönete girin
  • Çıkan domainlerden işlem yapacağınız alan adına tıklayın
  • Alan adı kilidi açık ise kapalı yapın
  • Yetki kodu al seçeneğine tıklayın
  • Domain transfer kodu kayıtlı e-posta adresine gidecek
  • Gelen kodu alıp transfer yapmak istediğiniz hosting firmasından alan adı transfer bölümüne girip ilgili alan adını ve transfer kodunu yazınız
  • Sonra dcc.godaddy.com/transfers/out adresine girip alan adı aktarılmasına onay vermeniz gerekiyor

Önemli not: İşlemin başladığını bildirilen bir mail gelecek. Bu maile dikkat ediniz bu bir bilgilendirme ve isterseniz bu mailde yer alan transfer iptal bağlantısına tıklayarak işlemi durdurabiliyorsunuz. Yani yanlışlıkla bir yere tıklamayınız. Gelen mail üzerinden bir işlem yapmayacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İsterseniz alan adı yönet kısmına girerekte kilit ve kod alma bölümüne ulaşabilirsiniz. 

Godaddy alan adı transferi resimli anlatım

Godaddy alan adı transferi nasıl yapılırGodaddy domain transferi nasıl yapılırGodaddy başka hosting' e alan adı transferi

Godaddy’ den başka hosting firmasına alan adı transferi işleminde domain satın alma süresi yaklaştı ise işlem yapılacak ama bazen dns sorunu görülebiliyor. Bunun dışında alan adını kaybetme gibi bir durum oluşmayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 14:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.