Google Asistan Türkçe geliyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' nin yapay zekalı asistan' ı Türkiye' ye geliyor! Google Asistan Türkçe dil desteği yarın dan itibaren Android Türkiye kullanıcılarına ulaşıyor. iPhone için 2019 Ocak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google‘ ın geliştirmeye devam ettiği Google Asistan’ ı yakında Türkçe olarak karşımıza çıkacak. Uzun bir zamandır Türkiye kullanıcılarının beklediği Türkçe desteği ne zaman gelecek?

Google, son zamanlarda yaptığı geliştirmeyle tabiri caizse yapay zekanın ötesine geçen Asistan’ ı çoğu şeyi sizin adınıza yapıyor. Rendevu, mesaj gönderme, hatırlatıcıyı oluşturma, müzik çalma, gezilecek yerler için bilgi, hava durumu ve son dakika haberleri gibi gelişmiş yönetime sahip.

Google Asistan, yarın tüm Türkiye kullanıcılarına ulaşacak. Ama Android Türkiye kullanıcılarına. iOS yani iPhone kullanıcıları 2019 Ocak ayında kullanıma ulaşabilir. 

Google Asistan Türkçe geliyor!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

300 Yeteneğe sahip Asistan Google, Türkiye için 250 yeteneği kullanılabilir durumda olacak. Yeni sürümle Türkiye kullanıcıları yapay zekalı bir asistana sahip olacak. Yapay zekanın veri tabanın direk olarak Google’ ye bağlı olması ile çok geniş bilgi ağına sahip oluyor. Akıllı ekran desteğine sahip uygulama yenilenen arayüzüyle ülkemizde ulacak. Google’ nin çok sayıda hizmeti de akıllı ekranda yer alıyor.

Google Asistan’ ın ulaşacağı yerler; Trafik bilgisi, hava durumunu sorgulama, yemek yiyeceğiniz yerleri öğrenme, gideceğiniz yerleri navigasyonla gösterme, uaçk seferleri, maç günleri, akıllı sözlük sorgulaması, resimli arama, finans, müzik ve sinema, haber, eğlence ve oyunlar gibi daha çok geniş alanı kapsıyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.