Google Chrome 79 indirme uyarısı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' un Chrome 79 indirmek isteyenlere ve kullananlara önem uyarı açıklaması yapıldı. Bağlantılı bazı uygulamaların, oyunların ve verilerin silindiği bildirildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçenlerde Android cihazlar için indirmeye açılan Chrome 79 için önemli uyarı yapıldı. Güvenlik ve veri silinme riski var dikkat! Google Chrome 79 indirmek isteyenler önce haberimizi okumalarını tavsiye diyoruz.

Chrome’ un yeni sürümü 79, bir nevi şifre yöneticisiymiş gibi çalışmakta. Verilerin ihlalinda kullanılan şifre için uyarı geldi. Çevrimiçi gizlilik odaklı çıkan bu sürümde görülen bir sorun güvenlik açığına neden oluyor. “WebView” altyapısından kaynaklı bir sorunun önemli açıkları doğurabilir.

İnternet sitelerine girerken yardımcı olmayı sağlayan WebView, kendisini kullanmış bazı uygulamaları sildiği gözlemlendi. Sorunun geliştiricileri ve kullanıcılarını önemli düzeyde etkilediği söyleniyor.

Sorun çıkaran altyapı, uygulamaları ve oyunları etkiliyor. Verilerin depolandığı yerin değişmesine neden olan bu sürümü kullananların cihazlarından kaldırmaları önerildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulama depolamasında kullanılan WebSQL gibi yazılımlar bu sürümde düzgün çalışmadığı söyleniyor. Silinen yereldeki verilerde geri getirilemediği belirtiliyor.

Verilerin silinmesini Chrome yapmadığı ve buna direk neden olan şey için gerekli araştırmanın yapıldığını belirten şirket iki önerisi oldu.

  1. Güncellemeyi silinen dosyaların yeni konumuna taşıyıp devam kararı.
  2. Silinmiş dosyaların eski konuma taşınıp güncellemenin geri alınması.

Google, Chrome 79 güncellemelerin %50′ sini durdurma kararı aldı. Stabil sürüm çıkana kadar mevcut sürümden uzak durulması öneriliyor.

Google Chrome 79 indirme uyarısı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak