Google Drive WhatsApp yedeği nereye atıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Google Drive WhatsApp yedeği nereye atıyor sorusunun cevabını genel bir açıklama yolu ile anlattık. WhatsApp yedeği nereye alınıyor sorunuza aynı zamanda alternatif programlarla nasıl alacağınızı da anlatıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp yedeği Google Drive’ a alınıyor ama çoğu nereden yedeği indireceğini bilmiyor. Özellikle telefon değiştirdiğimizde bu çok önemli bir hale geliyor.

Yedek nereye alındığını soranların çoğunun pek teknoloji alakasının olduğunu düşünmüyoruz. Hani iPhone olsa bir ihtimal kafanız karışacaktır. Lakin Android kullanıcıların pek zorlanmayacağını düşünüyoruz

Uzun yıllardır Google’ un olmadığı alan pek yok gibi. Veri taşıma konusunda en rahat sistemin Android olduğu aşikar. Alternatif geliştirilmiş çok sayıda program ve uygulama bulunmakta.

Google Drive WhatsApp yedeği nereye alıyor

Telefona ekli Gmail hesabı cihazın tüm alanında kullanılıyor. Google Play ve hizmetler uygulamalarında karşılaşabilirsiniz. Google sizden onay alarak otomatik hesabınızdan işlem yapmakta. Aynı zamanda yeriniz yetersiz kaldığı zamanlarda uygun ücretli paketleri tercih edilebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulama yardımı ile telefona kurulan Google Drive hizmetinin ayarları gerekli şekilde yapılmalı. Sonrasında nasıl yedekleneceğinin şekillenmesi gerekiyor. İşlem sırasında uyarı alındığında farklı seçeneklerle tekrardan test edeceksiniz.

Alınan yedeklerin Google’ un bir yedekleme hizmetinde barındığını belirtelim. Bir nevi bulut sistemi diyebiliriz. Başka bir telefon kullanmak istediğinizde ilgili Gmail hesabınızın girilerek cihaza aktarabilirsiniz. Yine manuel işlemlerde uygulamanın kendisinin yüklenmesi önerilir. Hizmetin web bağlantısı https://drive.google.com’ a bakmanızı öneriyoruz.

Bilgisayarınıza WhatsApp yedeği nereye alıyor?

Kullanacağınız programa göre alınacak yedek klasörünü ilgili program üzerinden göreceksiniz. Verilerin yedeğinin alınması için isterseniz seçeceğiniz disk bölümü ve klasörünü kendiniz atayacaksınız.

iPhone için iTunes yedeği nereye alıyor yazımıza bakmanızı öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her iki işletim sisteminde uygulanan işlemlerin resimli anlatımı geçmiş yazılarımızda yer alıyor. Özel programlarla yapılan işlemlerde gelişmiş yedekleme için paralı sürümler gerekiyor. Tabi parasız olanlarda var ama istediğiniz gibi tam işlemleri her türlü program yapmamakta. Kısaca bir çok programı denemeniz gerekiyor.

Konu hakkında önemli hatırlatmalar

  • Bilgisayardan da programı yükleyerek verilerinizi görebilirsiniz.
  • Kullanılan mail hesabının şifresinin unutulması durumları için yedek erişim kapılarını ekleyin.
  • Burada kullanılan şifre başka hesaplarda kullanılmaması önerilir.
  • Ek giriş olarak mobil kod aracılığı ile giriş yapınız.
  • Basit şifrelerle erişim yapmayınız. Telefon numarası, doğum tarihleri veya önemli kişilerin adları gibi.

Erişimde problem yaşayanların öncelikle bir PC üzerinden ve duruma göre telefonun uygulamasıyla erişimler denenebilir. Daha önce giriş için kullanılan cihaz ve sistemlerde belki güvenilir olarak eklenmiş olabilir.

Google Drive WhatsApp yedeği nereye atıyor
Google Drive WhatsApp yedeği nereye atıyor

Yedeğime ulaşamıyorum şikayetlerinde ilk bakılacak alanın doğru e-postayla kontrol edilip edilmediği olacak. Tabi test edilen cihazın dışında başka cihazla bakılmasında fayda olacağını düşünüyoruz ve internet faktörününde önemli rol oynadığınız belirtelim.

WhatsApp yedeğini alamıyorum hatası

İşlemler sırasında bağlanamıyor veya sonlandırılıyor sorunu yaşayanların kullandıkları sisteme göre bir deneme yapması gerekmekte. Örnek iPhone kullanıcıların aşağıdaki görsele bakarak önce ağ ayarlarını ve sonra tüm ayarlarını sıfırlamaları gerekiyor.

WhatsApp bu video gonderilemedi 2
WhatsApp yedeğini alamıyorum

Samsung’ ta yedek alınmadığında yapacaklarınız “ayarlar” alanındaki “uygulamalar” bölümünden WhatsApp’ a girmeniz ve içerisindeki seçeneklere dokunmanız olacak. Lakin önce önbelleğin temizlenmesi gerekiyor. Deneme yaptıktan sonra diğer seçenekleri kullanın.

Google Drive WhatsApp yedeği nereye alıyor yazımızdaki adımlar denenirken yanlış yapılan herhangi bir işlemde veri kaybının olacağını belirtelim.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.