Google e-tablolarla not hesaplama

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google e-tablolarla not hesaplama nasıl yapılır? Excel' in alternatifi olarak görülen Google e tablo gelişimine devam ediyor. Hem bilgisayarda hem mobil cihazlarda çok kullanışlı bu hizmet…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzde yapılan tüm resmi işlemler bilgisayar üzerinden yapılıyor. Gerek yazı yazma programları gerek tablo uygulamaları gibi teknolojiler ofislerin olmazsa olmazıdır. Bu gibi programlar da gün geçtikçe gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. 

Çağımızın gereksinimlerini anlamaya öncelik verirsek Excel’in muadili gibi görünen ama kullanımda son derece farklı ve özgün Google E tablolar uygulamasının doğuşunu ve gelişme sürecini daha rahat anlayabiliriz. Bilgisayarlar bir odaya sığmayacak büyüklüklerden avuç içine sığacak küçüklüklere kadar ulaştı. 

Google e-tablolarla not hesaplama

Google e-tablolarla not hesaplama

Hızlı ve etkili! Böyle çok hızlı gelişme şansı bulan mobil teknolojiler artık ofis uygulamalarının da taşınabilir olmasını amaç edindiler. Lakin telefonlarda kullanılan işletim sistemi Excel gibi çok derinlemesine kodları çalıştırmak yerine daha pratik ve bireyi hızlıca sonuca götüren kodları çalıştırmak üzere tasarlanmış. Bu yüzden mühendisler ve geliştiriciler cep telefonu ve tabletler gibi taşınabilir teknolojilere uygun teknolojiler araştırmaya yöneldiler. Ve sonuç olarak bu çalışmaların ürünü olan Google E- Tablolar uygulaması teknoloji dünyasına hızlıca bir giriş yaptı. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Basit ve kullanışlı! E- Tablolar satır ve sütunlardan oluşan kullanımı kolay bir programdır. Bu satırlara ve sütunlara birbiriyle ilişkili verileri yazarak kullanışlı tablolar elde ediliyor. Ayrıca bu verileri birbiriyle etkileşime de sokabiliyor olmak da son derece kullanışlı. Bu sayede girilen parça parça veriler bizim istediğimiz standartlarda etkileşime girerek aradığımız sonuca ulaşıyor. 

Yani çok basit bir örnek verecek olursak Öğrencinin sınav notları Google E-tablolardaki satır ve sütunlara yazıp sonra gereken parametreler doğrusunda programa komut verirsek program bize öğrencinin notunu söylüyor. Bu sayede not hesaplamadaki işlem hatası problemleri ortadan kalkıyor ve sadece gereken veriler programa yazılarak son derece hızlı ve güvenilir sonuçlar elde ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 12:08

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir