Google Gmail siz olduğunuzu doğrulayın kod istiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Gmail kod istiyor sorunuyla karşılaştınız ve acaba hesabım mı çalındı veya saldırıyorlar mı diye kurmuş olabilirsiniz. Google, doğrulama kodu neden ister?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gmail siz olduğunuzu doğrulayın etkinliğinizle ilgili normal olmayan bir şey var. Güvenliğiniz için Google bu kişinin gerçekten siz olduğundan emin olmak istiyor. … Cihazınız için güvenlik kodu alın, ayarlar uygulamasını açın, Google’ a dokunun ve Google hesabı’ nı seçin…

Google’ dan yukarıdaki şekilde bir uyarı aldıysanız farklı bir bölgeden giriş yaptığınız algılandığından güvenlik protokolü işleyişi devreye girerek hesaba giriş için doğrulama talep eder. Ekli bir telefon varsa o numaraya kod gider. Ek bir mail hesabı ekliyse ona onay gider. İşte bunlara benzer güvenlik doğrulamaları bulunuyor.

Hesaba giriş yapan siz değilseniz acilen şifrenizi değiştirin ve güvenlik seçeneklerine bakın. Belki bir ek e-posta ve telefon eklenmiş olabilir. Açık kapıları kapatın. Eğer farklı bir bilgisayar veya internet ağından giriş yaptıysanız sizi farklı bir bölge olarak algılayabilir.

Gmail doğrulama kodu istiyor neden?

Olasılıklar ne olursa olsun emin olmadığınız her durumda gerekli adımları atınız. Sıralama olasılık olarak belirtilmiştir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Hesaba büyük ihtimal farklı bir internet bölgesinden girdiniz
  • Daha önce hiç girmediğiniz bir yerden veya cihazdan giriş yapıldığından şüphe oluşturmuş olabilir
  • VPN tarzı uygulamalar veya programlar kesinlikle buna neden olabilir
  • Hesabı çalmaya çalışıyor olabilirler
  • Hesap çalınmış olabilir ve farkına varan Google önem almış olabilir

Google Gmail siz olduğunuzu doğrulayın kod istiyorGoogle Gmail kod istiyor

Yukarıdaki her iki durumdan da emin değilseniz yine güvenlik ve gizlilik seçeneklerini gözden geçirmenizi öneririz. Telefon numarası ekli olmayan hesaba kesinlikle mobil onaydan geçirin. Alternatif iki aşamalı doğrulamayı açın.

Öneri güvenlik önlemi

  • Telefon numarasının ekli olmadığı hesaplar çok fazla güvenli olmaz
  • İki aşamalı veya iki adımlı doğrulama yöntemleri her zaman önemli bir ek güvenliktir
  • Ek uygulamalar ile girişte kod oluşturma
  • Ek bir mail adresinin eklenmesi
  • Yedek kod alıp bir yere not alınması (her bir kod tek kullanımlıktır ve birden çok kod ekrana gelmekte)
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.