Google güvenilir kişiler uygulaması iOS' a geldi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' nin güvenilir kişiler uygulaması iPhone ulaştı. Uygulama telefon açık ve hareket halindeyken kişilerin güvende olup olmadığından emin olmak için kontrol ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, geçtiğimiz yılın sonunda Android için güvenilir kişiler uygulamasını yayımladı. Bu uygulama sayesinde kullanıcının telefonunun durumu yakın arkadaş ve ailesiyle otomatik olarak paylaşılıyor. Facebook’un güvenlik kontrolü sistemine benzer şekilde çalışıyor. Telefon açıkken ve hareket halindeyken kişiler, kullanıcının güvende olduğundan emin olmak için uygulamayı kontrol edebiliyor.

Güvenilir Kişiler uygulaması aradan neredeyse yarım yıl geçtikten sonra Android kullanıcıları için birkaç ekstra yeni özellik daha elde etti ve bu uygulama artık iPhone ve iPad tabletlerle de kullanılabilecek.
Güvenilir kişiler, bağlantılı arkadaşlarla telefonunun şarjı bitmiş olsa bile kullanıcının konumunu tepkisel olarak paylaşabilir. Alternatif olarak, bazı kişilere proaktif olarak ping işlemi yapmak ve kısa bir statüye yer vermek için de kullanılabilir.

Google güvenilir kişiler uygulaması iOS' a geldi

Goolge güvenilir kişiler uygulaması yeni özellikleri

Google ayrıca Android sürümüne birkaç yenilik daha ekledi. Şimdi uygulama sinyal kaybedilse bile konumu kişilere göndermeden önce ne kadar bekleneceğini belirlemeyi sağlıyor. Mesela dağlarda yürüyüşe çıkılacaksa ve bir saldırıya maruz kalma veya kaybolma durumunda yardım gelmesi için kullanıcının konumunun otomatik olarak paylaşılma süresi ayarlanabiliyor. Android kullanıcıları ayrıca kullanıcıların uygulamanın hizmetine bağlanmak için tıklayabilecekleri ve bir mesaj olarak gönderilen telefon numarası veya e-posta yoluyla kişileri de ekleyebilecek. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son olarak, Güvenilir Kişiler uygulamasına Yunanca, Farsça ve Urduca da dahil olmak üzere toplam 9 yeni dil daha eklendi ve uygulamanın destek verdiği dil sayısı 25 oldu. iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 / 6s ve iPhone 7 modeller için iOS App Store’ den ücretsiz indirebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2017, 14:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.