Google Phone ile doğrulanmış aramalar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google spam aramaların önüne geçmek için yeni bir hizmeti Phone (Telefon) uygulamasıyla birleştirerek testlere başladı. Aramalar ticari veya dolandırıcı belli olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu abonelerin dert yandığı konulardan biri ticari aramalar ve dolandırıcılık aramaları oluyor. Ticari olanların arasında da yalan bilgilendirmeyle kullanıcılarının hali hazırda taahhütlerinin bittiğini söyleyerek yeni abonelik yapmaya çalışan bir paravan şirketlerin de olduğunu belirtelim. Bunların bazıları operatörlerle veya internet sağlayıcılarla anlaşma yapmış ve aradan komisyonlarını alıyorlar. Ama bazıları yalan bilgilendirme yaparak kullanıcılara taahhüt cezasının çıkmasına neden oluyorlar.

Google’ dan çalışmaları süren bir hizmet yolda. Firmaların telefon numaraları doğrulanması ile arama gelen abonelerin aramanın kimden geldiğini bilecek.

Doğrulama özelliği ile aramanın sırasında kullanıcının aranma nedenini anlayabilecek. Bu özellikle sahte aramaların önüne geçilmeye çalışılacak. En aznında belli bir sayıda engellenmiş olacak. 

Başka şirketlerin adını kullanarak pazarlama yapanların işine taş koyulacak. Çok sayıda numaradan gelen aramalarda Türk Telekom’ dan arıyoruz veya Vodafone’ dan arıyoruz diyerek insanları kandırmaya çalışan bir kesim var. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google doğrulanmış aramalar

Google’ un hizmetinin açılımında firmalar neden kullanıcıları aradığını daha önceden belirtmek zorunda bırakılacak. Hangi alanla ilgili arama yaptıklarını belirten firmaların aramasında otomatik bilgilendirme karşıya gidecek.

Firmaların doğrulanmış olmasıyla Google’ un Phone uygulaması aracılığı ile hizmet verilecek. Test olarak şimdilik Pixel cihazlara ulaşan yeni hizmetin yavaş yavaş Android cihazlara ulaşması bekleniyor. Hali hazırda bazı uygulamalarla gelen spam aramaları görebiliyorsunuz. Örnek Turkcell’ in Upcall uygulaması bu yönde fena değil gibi duruyor.

Unutmadan firma numaraları Google Haritalarla eşleşerek gösterilecek. Bu şekilde daha güvenli aramalarla kaşılaşabileceğiz.

Google Phone ile doğrulanmış aramalar

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 21:53

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.