Google Play hizmetleri nedir ne işe yarar?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Play hizmetleri nedir ve ne işe yarar? Bu uygulama Android uygulamaların düzgün çalışmasını sağlayan yardımcı uygulamadır. Google Play hizmetleri indirmek için…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play hizmetleri, Google’ un çıkardığı Android uygulamaların güncellemesini sağlayan ve bazı işlevlerini yerine getiren bir uygulama servisidir. Kimlik doğrulamasını, gizlilik ayarları erişimi, çevrimdışında aramaların daha hızlandırmayı ve daha iyi bir oyun deneyimi sağlar.

Google Play hizmetleri olmadan uygulamalar düzgün çalışmaz. Yani yardımcı bir programdır. Bu hizmet Google Play Store’ nin ve tüm uygulamaların çalışmasında önemli rol oynar.

Google Play hizmetleri indirmek isteyenler

Google Play hizmetleri indirme adresine bu play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=tr adresten erişebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonların kullanımının yaygınlaşması sonucu birçok kişi farklı işletim sistemlerinde telefonlara sahip oldu. Bu telefonlarda Android işletim sistemine sahip olan kişilerin kullanacağı bir market oluşturulmuştur. Bu sanal marketten çeşitli uygulamalar indirilerek telefonun özelliklerinden yaralanmak mümkün. Günlük kullandığınız sosyal medya uygulamaları, çeşitli oyunlar buradan indirilmektedir. Uzun yıllardır hizmet veren Google Play düzenli olarak yapılan güncellemeler ile ve yeni geliştirilen uygulamalar ile kendini sürekli geliştiren bir sistemdir.

Google Play hizmetleri nedir ne işe yarar?

Google Play mağazası için genel bildilendirme

Tüm uygulamalar ücretli mi? Çok fazla kategoride ve birçok farklı uygulama seçeneği olan Google Play hem ücretli hem de ücretsiz olarak farklı birçok uygulamayı hizmete sunmuştur. Bu sayede kişilerin ücretsiz uygulamaları indirerek genel olarak bilgi sağlamaları mümkün kılınmıştır. Ayrıca uygulamayı değerlendirme ve yorum yapma seçeceğinin de olması farklı kişilerin yorumlarından yola çıkarak uygulamalar hakkında bilgi sağlamayı kolaylaştırır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ücretli uygulamalara her ay düzenli olarak para mı ödenir? İndirilen ücretli uygulamalara her ay para ödenmez veya her güncellemede sizden fazla ücretler kesilmez. Uygulamayı bir kez indirdiğinizde sadece ücret olarak yazan kısım sizden alınır. Yapılan her güncelleme için para ödemezsiniz. Çünkü o anda uygulamanın ilerdeki güncellemelerde olan hizmetin de faydalanmak için de para ödenmektedir. Ayrıca ücretli bir uygulamayı sildiğinizde ve tekrara yüklemek istediğinizde bir daha para ödemeniz beklenmez. Bu sayede tekrar para ödenmeden indirmeniz sağlanır.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 01:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak