Google Play Store şifremi unuttum

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Google Play şifremi unuttum ne yapmalıyım? Unutulan Google Play Store şifresi nasıl açılır veya kırılır şeklinde yardım talepleriyle karşılaştığımız oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ nin geliştirmiş olduğu Android cihazlar için kullanılan mobil işletim sisteminde oyun ve uygulamaların indirilmesini sağlayan Google’ nin resmi mağaza uygulaması. Android cihaz kullananların mecburi olarak kullanmak zorunda oldukları bu hesabın parolası unutulduğunda birden çok sıfırlama yöntemi bulunmakta. 

Android telefonda ve tablette unutulan Google Play Store şifresini açmak için gmail.com sitesine giderek Gmail şifre sıfırlama işlemini deneyebilirsiniz. Ama Gmail hesabına erişemediyseniz, cihazın Ayarlar seçeneğine giderek hesaplardan Gmail hesabını kaldırıp varsa başka Gmail hesabınızı ekleyebilirsiniz.

Gmail hesabınız yoksa yeni hesap açabilirsiniz. Olanlar için uygulamadan mevcut hesapla giriş seçeneği ile yeni hesap bilgilerinizi girebilirsiniz.

Deneme yapmanız gereken hususlar:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Hesap başka cihazda kullanıldı mı? (Oturum onayı o cihazdan açılarak erişim yapılabilir)
  • Kurtarma seçeneklerini denereken hem uygulamadan hem bilgisayardan deneyiniz. (Farklı öneriler çıkabilir)
  • Çok sık yaptığınız denemeler belli bir süre erişim yapmanızı engellemiş olabilir.
  • Güvenilir cihaz olarak kayıtlı olabilir.

Kapatılan erişim sıkıntısı yaşayan hesaplar için kullanılacak Bağlantı //support.google.com/accounts/contact/disabled2

Yukarıdaki URL size iletişim imkanı sunacak ama geri dönüş yapılır mı veya olumlu dönüş yaparlar mı emin değiliz. Yanıt gelmeyen taleplerde aralıklarla aynı bağlantı tekrar kullanolabilir.

Google Play Store şifremi unuttum

Google Play hesap kurtarma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play şifremi unuttum

Android Google Play Store şifresini sıfırlama: Şifre sıfırlamak için bilgisayardan veya telefondan gmail.com adresine giderek şifre sıfırlama işlemini yapınız. Sıfırlama adresi tıklayıp ad soyad eğer cevp veremiyorsanız soruyu atlayıp diğer soruları inceleyiniz. Eğer hiç birine cevap veremezseniz Google size ne yazık ki yardımcı olamayacağız şeklinde bir mesaj verecek. En etkili yöntem hesap çalındı başvurusu yapmak. Burada size en son hatırladığınız şifreyi soracak. Eğer doğru yanıt verirseniz sonraki adımlara geçilecek.

Bazen Gmail şifresi cihaz kaynaklı yanlış girilebiliyor. Ya da önbellek silinerek hesap kaldırılabiliyor. Bundan dolayı bir bilgisayardan giriş yapmayı deneyiniz. Teknoloji ile ilgili hemen hemen tüm sorunlarda önerdiğimiz destek hattını arayabilirsiniz.

Google Play hesabı sizin için önemli değilse yeni bir hesap açabilirsiniz. Hesabı ister Google Play Store uygulaması üzerinden isterde mobil web ve bilgisayar tarayıcısından açabilirsiniz. Sonra yüklü mağazadan kullanıcı bilgilerini girmeniz yeterli.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 20:38

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.