Google tarafından Android 7.1.2 yayınladı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google firması tarafından geliştirilen Android işletim sistemi son olarak Android 7.1.2 yazılım güncellemesini yayınladı. Bazı cihazlar içinde beta sürümler indirmeye açıldı!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi bir çok telefon markasında kullanılmaktadır. Piyasada bulunan bir çok tanınmış marka bu işletim sistemini kullanmaktadır. Bunun sebebi ise android işletim sisteminin açık kaynak kod kullanmasıdır. Her marka kendilerine özgü bir yapıya bu işletim sistemini kazandırarak telefonlarında kullanmaktadır. Android her geçen gün kendini yenileyerek gelişen bir işletim sistemidir. Android işletim sistemi ise google firması tarafından geliştirilmektedir. Google geliştirdiği bu işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınladı. 

Google Android 7.1.2 yayınladı

Google android 7.1.2 yayınladı

Google firması kendi üretmiş olduğu Pixel ve Nexus serilerinde yer alan bazı modelleri için android 7.1.2 güncellemesini yayınladı. Peki google tarafından yayınlanan android 7.1.2 işletim sistemi güncellemesinde neler bulunmaktadır.

Geliştirici firma olan google daha önceden piyasaya sürmüş olduğu android 7.1.2 güncellemesini yayınlamadan iki farklı beta versiyonunu piyasaya sürdü. Bu denemeler sonucunda asıl kararlı sürüm piyasaya çıktı. Beta sürümlerin yayınlanma amacı ise geliştirilen yazılımda herhangi bir olumsuzu durum olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu denemeler sonucunda eğer olumsuzluklar bulunuyorsa gerekli düzenlemeler yapılarak tekrar kararlı sürüm çıkarılmaktadır.  

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google android 7.1.2 yazılım güncellemesinin beta sürümlerini bitirdikten sonra Nexus Player ve Pixel C modelleri için OTA sürümünü yayınladı. Diğer modeller için ise sistem imajları yayınlanmaya başlanıldı. Android 7.1.2 güncellemesi Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus Player ve Nexus 6P modelleri için yayınlanırken artık kullanım süreleri dolmakta olan Nexus 9 ve Nexus 6 modelleri ise güncelleme alamamaktadır. Bu güncellem ile işletim sisteminde var olan hata düzeltmeleri, performans artırma, parmak izi okuyucusu iyileştirme ve son olarakta Bluetooth bağlantısı iyileştirme yenilikleri yapılmıştır.

Android 7.1.2 güncellemesi OTA dosyasına bu developers.google.com/android/ota adersten ve fabrika imajlarına da buradan developers.google.com/android/images ulaşabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 17:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.