Android en iyi virüs Uygulaması sizce hangisi

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android telefonda ücretli / ücretsiz Antivirüs uygulaması olarak en iyilere yer verdik. Her sene değişebilen en iyi antivirüs uygulaması çoğunlukla test sonuçlarıyla belli oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android cep telefonu ve tabletlerde çıkan yeni virüsler mobil cihazlar için çok büyük tehlikeler doğurabiliyor. Bu tehlikelerden biri olan Asacub virüsü bakın neler yapabiliyor. Asacub Truva Atı virüsü, Android cihazda ulaştığı yerlere örnek verirsek, kişi iletişim listesi, tarayıcı geçmişi, yüklü uygulamalar ve eriştiği çağrı listesine kısa mesaj göndererek virüs bulaştırabiliyor.

Asacub virüsü ilk hedefi bankacılık uygulamaları, sahte banka oturum sayfaları oluşturarak kullanıcı bilgilerine erişimi sağlanıyordu. 2015 yılında Asacub virüsü adını akıllı cihazlar virüs listesinde ilk sıralara yazdırdı. Virüsün çıkış yeri Rusya ve Ukrayna. Daha sonra farklı ülkelere yayıldı. Asacub virüsünün 2016 versiyonu daha gelişmiş yöntemleri ele alıyor. Bankacılık uygulamalarını taklit edebiliyor. Kullanıcıya SMS veya uyarı mesajı gönderebiliyor. Banka izlenimi vererek bankacılık bilgilerine ulaşabiliyor.

Asacub Truva virüsü, mobil cihazlarda kendi alanında en popüler zararlı yazılımlar içerisinde. Bu tarz virüslerden cihazınızı korunmak için güncel virüs uygulamalarını tercih etmeniz önerilir. Yani çıkan her yeni virüste uygulama veritabanı otomatik güncelleme alması gerekiyor.

Cryptolocker, son zamanların gelmiş geçmiş en tehlikeli virüslerinden biri. Bulaştığı bilgisayarda ve telefondaki verileri şifreliyor ve fidye karşılığı açma talebinde bulunuyor. Kendini 2-3 kez yeniledi. Zor çözümü olan virüslerden biri. Bu tazr virüsler için ilk koruma çok önemli. Yani virüsü nasıl temizlerim demektense nasıl korunur önemli. Cep telefonumu en iyi hangi virüs uygulaması korur?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android en iyi virüs Uygulaması sizce hangisi

En iyi virüs uygulaması

Yıl yıl bu kavram değişebiliyor. En çok tercih edilenleri öneri lisatesine aldık. Ama tam koruma ücretli uygulamalarda bulunuyor.

Android mobil cihazlar için ücretli ve ücretsiz Antivirüs uygulamalarını resmi Android mağazası Google Play’ den bu play.google.com/store/search?q=vir%C3%BCs%20uygulamas%C4%B1&c=apps&hl=tr adresten indirip, cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Google Play mağazasının en iyi yanı indireceğiniz veya satın alacağınız uygulamalar için yapılan kullanıcı yorumları. Bu yorumlar doğrultusunda en iyi uygulamayı seçebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En iyi ücretsiz virüs uygulamaları

CM Security, Avira Antivirus Security, Avast Antivirus, AVL Antivirüs, Malwarebytes Anti-Malware (kısmen), 360 Security ve AVG AntiVirus. Ücretli virüs uygulamaları: Dr.Web Light, Dr. Safety, Kaspersky Internet Security, Eset Mobile Security ve Malwarebytes Anti-Malware.

Not: Ücretli olan bazı virüs uygulamaları, kısıtlı olarak ücretsiz kullanılabilmektedir. Bazı kısıtlı virüs koruma uygulamaları, bankacılık işlemleri için yetersiz güvenlik koruması sağlıyor. Antivirüs Motoru, yeni ve eski yüklü dosya ve uygulamaları anlık kontrol etme, gereksiz dosya temizleme, hafıza arttırıcı, güç tasarruf modu, bilgi hırsızlığı önleme ve gerçek zamanlı koruma.

Dr.Web Ligh gibi uygulamalarda, artı olarak fidyeci zararlı yazılımla kilitlenen dosya ve telefonların kilidini açmayı sağlar. Zararlı hamleleri sonlandırma ve fidye virüslerine karşı kalkan görevi sağlar. Virüslere karşı güncel bir uygulamadır. Cihazı kasmaz ve pil kullanımda minimum tüketim yapar.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 14:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir