Google Chrome kendi kendine kapanıyor açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Google Chrome kendi kendine kapanıyor sorunu için ne yapmalıyım diyenlerden misiniz? Chrome virüs bulaşma ihtimalini mi düşünüyorsunuz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Başlığımızdaki konuyu 5 yıl önce hazırlamıştık ve o zamandan bu zamana kadar bazı spam sitelerin içeriğimizi kopyaladığını gördük. Bizde hem sorunun son haline yer vermek adına tekrardan bir haber oluşturduk.

İçeriğimizi oluştururken olası genel sorunların çıkış sebeplerine yer verirken birde çözümde ne türlü adım atılması gerektiğini açıkladık.

Chrome kendiliğinden kapanıyor sorunu

Yaşadığımız beklenmedik problemlerde izlediğimiz en iyi yöntemleri biz deneme yaparak oluşturmaktayız. Şu an herhangi bir aksilikle karşı karşıya kalmışsanız o zaman ilk deneyeceğiniz, kullandığınız sistemin yeniden başlatılması olacak.

Yazıya ekleyeceğimiz maddelerin zamanla değiştiğini ama hala az da olsa bir çok kullanıcının etkilendiği bir gerçek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Chrome kendi kendine kapanıyor sorunu için atacağınız adımlar şöyle:

  • Uzun süreli açık kalan işletim sistemlerinde zaman zaman performans bozukluğu oluyor.
  • Virüsten etkilenen sistemlerin kontrol edilmesi. İşlem sırasında haricen internet bağlantısı kullanarak online taramayı başlatmanızı öneriyoruz.
  • Açık kalan koruma uygulamasının buna yol açması.
  • Uygulamaların birbirini etkilemesi.
  • Donanımın yetersiz kalma durumlarında veya aşırı ısınmalarda buna sebep olur.

Daha da ekleyeceğimiz çok sayıda olası sebepler var. Lakin bunun bizim işimize yarar sağlayan tarafları olduğunu gördük.

Google Chrome kendi kendine kapanıyor çözümü

Bu başlık altında Chrome kendiliğinden kapanıyor için önereceğimiz iki başlık var diyelim. Birincisi açık olan tüm çalışanların kapatılması. İkincisi ise çalışan arka plandakilerin kontrol edilmesi gerekiyor.

Gerekli kontrollerden sonra sistemin yeniden başlatılması, lüzumsuz yüklü olanların kaldırılması ve duruma göre sistem geri yüklemeyi çalıştırarak bu sorunun çıkmadığı bir zaman dilimine döndürün.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Virüs testi içinde, internetten virüs taramasını başlatın ve sonrasında güncel olan başarılı bir antivirüs programı kullanarak gerekli taramayı başlatın.

Aklımıza gelen önemli bir kontrol adımı var. Bilgisayarınızdan aygıt yöneticisini açın ve arka tarafta donanımı zorlayan neler var kontrol edin. Duruma göre sonlandırmak istediklerinizin üstüne tıklayıp gerekli sonlandırmayı başlatın. Kalıcı durdurma işlemini hizmetler bölümünden uygulayın. Ya da msconfig alanına girerek gereksiz çalışanların pasif yapılması mümkün olacak.

Bundan sonraki içeriğimiz ise, Google tarayıcısının pek bilinmeyen yanlarından söz edeceğiz.

Chrome’ da sıfırlamayı başlatma

Adım adım ilgili bölüme ulaşmak adına daha kolay bir yöntem olan direk alana girmenizi sağlayacağız. chrome://settings/reset yazısını tarayıcının araç satırına yapıştırıp gerekli sıfırlamayı başlatın.

Yukarıdaki bağlantının içerisinde aynı zamanda tarayıcıya bulaşan zararlı içeriklerin temizlenmesi sağlanmakta. Birde yan alanda uzantılar’ a girdiğinizde sorunlu olan uzantıları kaldırmanız mümkün.

Chrome kendi kendine kapaniyor 1
Google Chrome kendi kendine kapanıyor açılmıyor

Yukarıdaki resimdeki bazı seçeneklerin önemli işlemlerde kullanıldığını söyleyelim. Baştan sona her türlü aksilikte bu alanın işe yaradığını belirtelim.

Chrome kendi kendine kapaniyor 2
Google Chrome açılmıyor sorunu

Google Chrome ile yapacağınız bazı bilinmeyen işlemler

Bugüne kadar Chrome hakkında birçok haber, bilgi paylaşılmıştır ama adres çubuğu hakkındaki haberler daha geri planda kalmış olabilir. Şimdi Chrome adres çubuğu ile yapılabilecek en iyi yeteneklerden bazılarını yazı devamında anlatacağız.

Chrome’ un adres çubuğu ile temel matematik işlemlerini yapabilirsiniz. Üstelik benzer şekilde olan birimleri de dönüştürmeniz mümkün.

Yapmanız gereken şey, sıcaklık içinse mesela 50 c = f ya da başka birim için 50 feet = inches gibi bir eşitlik yazmak. Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var Google şu an Türkçe’ sini anlamadığı için İngilizce yazmanız gerekiyor.

Not defterine dönüşen tarayıcı penceresi

Hız bir şekilde not almanız gerektiğinde aşağıdaki komutu adres çubuğuna yazabilirsiniz (isterseniz yer imlerine ekleyin):

Data:text/html

Bu örnek dışında bir çok seçenek daha olduğunu belirtelim.

Anahtar kelimeleri sürükle bırak yaparak aramak

Site: arama metodunu kullanmayı çoğu tecrübeli kullanıcı bilir. İşte aynı işlevi adres çubuğuna bir web sitesinin adresini yazdıktan sonra tab düğmesine basarak da yapmak mümkün.

Aramalarda yanlış giden herhangi bir şeyde kesinlikle tarayıcının temizlenmesini öneriyoruz. Geçmiş dışında belki sıfırlamayı da kullanırsınız.

Dosya yöneticisi olarak Chrome

Bunun için geçerli bir neden bulunmasa da bu da Chrome ile mümkün. Windows’ta C:/ ya da Mac ve Linux’ta file://localhost yazarak bilgisayarda dosyalara göz atmanız mümkün. Ayrıca dosyalarınız Chrome adres çubuğu bölümüne sürükleyerek onlara burada açılması sağlanır.

Google Drive ya da Gmail’ i aramak

Gmail ya da Googel Drive gibi belirli bir uygulamaya birkaç tıkla geçiş yapılabiliyor. Bunun için önce bir hazırlık yapmak gerekli, şöyle ki;

İlk adım: Adres çubuğuna sağ tıklayın ve arama motorlarını düzenle’ ye tıklayın.,

  1. 2. Google Drive isminde yeni bir arama motoru ekleyin,
  2. 3. Anımsayabileceğiniz bir anahtar sözcük seçin “GDrive” gibi,
  3. 4. URL olarak şunu girin:

drive.google.com/?hl=en&tab=bo#search/%s

Gmail için ise şu URL’yi kullanabilirsiniz:

mail.google.com/mail/ca/u/0#apps/%s

İlgili hesapların aranması için gmail.com ya da docs.google.com yazılması yeterli. Ya da Tab tuşuna basarak aramayı başlatın.

Sekmeler arasında sekme ve e-posta penceresi açmak

Yeni gelen bir e-postanız var ve siz ona bakmakla uğraşmadan direkt olarak yeni bir e-posta mı göndermek istiyorsunuz? O zaman adres çubuğuna mailto: yazarak yeni bir e-posta penceresi açılmasını sağlayacaksınız.

Yeni bir sekmenin nerede olacağı dikkatinizi çekiyorsa adres çubuğundaki URL’yi tutup sekmeler arasında istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz ve yeni bir sekme istediğiniz yerde açılmış olur.

Sitelerin güvenlik bilgilerine bakmak

Adres çubuğunun sol tarafındaki kilit ya da sayfa simgesine tıklayarak onun çerezleri ve javascripti hakkında bilgi edinip şüphe ederseniz açılır pencerelerine engel getirmeniz kolay olacak.

Tarayıcınızın güncel olmasının önemlerinden biri de güvenirliğin sağlanması. Güncellemelerde hem yenilik eklenirken bir taraftan ise mevcut sorunlara çözüm sunmak için çıkarılmakta.

Konumuzda Google Chrome kendi kendine kapanıyor hatası dışında aynı zamanda Google Chrome açılmıyor sorunu içinde ne yapılması gerektiğini bu içerikte bulacaksınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.