Sekiz kanallı dörtlü kod çözücü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

DigitalChickenLabs’ın Raspberry Pi Pico-Powered OctoQuad, dörtlü kod çözmenin gerginliğini ortadan kaldırıyor. İşte karşınızda sekiz kanallı dörtlü kod çözücü.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Manassas merkezli DigitalChickenLabs, bir Raspberry Pi Pico kartı tarafından desteklenen sekiz kanallı dörtlü kod çözücüyü piyasaya sürdü ve çeşitli veri yolu türleri üzerinden konum ve hız çıktıları sunuyor.

Şirket, modülü’OctoQuad, 250KHz’e kadar darbe hızında  aynı anda sekiz adede kadar karesel kodlayıcı için konum ve hızı izleyen sekiz kanallı bir dörtlü kod çözme modülüdür” diye açıklıyor. ‘OctoQuad, birçok yüksek hızlı kodlayıcı sinyalinin kodunu çözmenin gerekli olduğunu ancak bunu doğrudan sistem üzerinde yapmanın mümkün olmadığını gösteriyor. Tabi ilerleyen zamanlarda ne gibi değişimler yaşanır net bilemiyoruz.

Sekiz kanalli dortlu kod cozucu 2
Sekiz kanallı dörtlü kod çözücü

Sıradaki öneri içeriğimiz: Windows 11 sistem gereksinimi destekleyen işlemciler

Sekiz kanallı dörtlü kod çözücü özelliği

OctoQuad kartının üzerine bir modül olarak monte edilen Raspberry Pi Pico mikro denetleyici kartıyla güçlendirilen OctoQuad, kodu çözülen verileri için bir dizi veri yolu sunar. 400 kHz’e kadar I2C, 1MHz’e kadar SPI, 115.200bps ve 10-60Hz veri çıkış hızında UART ve aynı şekilde 10-60Hz veri çıkış hızına sahip.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DigitalChickenLabs, OctoQuad’a duyulan ihtiyaç hakkında ‘Linux gerçek zamanlı bir işletim olmadığı ve doğru zamanlamayı garanti etmediği için Raspberry Pi’de karesel kodlayıcıları okumak sorunlu olabilir’ diyor.

“Benzer şekilde bir mikroişlemci üzerindeki birçok yüksek hızlı kareleme sinyalinin kodunun çözülmesi önemli miktarda işlemci süresi tüketebilir ve birçok dijital pim gerektirir. Bir OctoQuad kullanırken bu işlem boşaltılır, işlemcinizi diğer görevler için serbest bırakır ve endişelenmenize gerek kalmaz’.

OctoQuad, USB üzerinden veya 3.3V giriş pini ile çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır ve Raspberry Pi Pico’nun tasarımında 5V tolerans olmaması nedeniyle yalnızca 3.3V’dir. Şirket, Arduino mikro denetleyicileri, Raspberry Pi tek kartlı bilgisayarlar masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla kartı kullanmak için geniş bir örnek kod yelpazesi sözü verdi ancak, GitHub deposunun yazıldığı sırada halka açıklama yapılmamıştı.

Sekiz kanallı dörtlü kod çözücü haberimizin dışında güncel verileri resmi sitesinden takip etmenizi de öneriyoruz. Tabi ilginizi çekiyorsa.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.